Σε κώμα κινδυνεύει να πέσει το «Ωνάσειο», που σώζει ζωές

Ο οποίος έχει στοχοποιήσει στελέχη, έχει απολύσει γιατρούς, μεταξύ των οποίων και τον καθηγητή κ. Παυλίδη, και έχει αδρανοποιήσει το διοικητικό συμβούλιο, καθώς μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσε την αυθαίρετη αποπομπή στις 3 Νοεμβρίου 2015 δύο μελών του ΔΣ, δεν έχει συνεδριάσει εδώ και τέσσερις μήνες. Και τούτο γιατί μετά την απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να μη μετέχουν τα δύο μέλη που έβαλε ο πρόεδρος του «Ωνασείου» σε αντικατάσταση των δύο που «απέπεμψε», οι οποίοι μετά τη δικαίωσή τους θα πρέπει, υποχρεωτικά πλέον, να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις του ΔΣ, αλλιώς οι συνεδριάσεις θα είναι άκυρες και οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται ανίσχυρες. Μάλιστα, μη καλώντας σε συνεδρίαση το ΔΣ παραβιάζει τον ιδρυτικό νόμο του «Ωνασείου», που προβλέπει δύο συνεδριάσεις τον μήνα. Ήτοι, θα έπρεπε να είχαν γίνει οκτώ συνεδριάσεις.

Τα δύο μέλη του ΔΣ του «Ωνασείου» που, με κοινή υπουργική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του υπουργού Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη, αντικαταστάθηκαν προ μηνών και τώρα με την απόφαση 2695/13-12-2016 του ΣτΕ δικαιώθηκαν και πρέπει να επανέλθουν, είναι ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Χουρσαλάς και το μέλος Δημήτρης Παντόπικος. Όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην απρόσκοπτη λειτουργία του «Ωνασείου» και αυτό δημιουργεί εξελίξεις που κάθε στιγμή μπορεί να έχουν κόστος στην περίθαλψη των ασθενών. Ήδη λόγω των απολύσεων έχουν αποδυναμωθεί πολλά τμήματα, και κυρίως το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα, που καλύπτει τις δύσκολες και σύμπλοκες καρδιακές επεμβάσεις σε βρέφη και παιδιά.

Στη Βουλή

Όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «Ωνάσειο», βασικά λόγω της νοοτροπίας του προέδρου, μετέφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γρηγοράκος μεταξύ άλλων επισήμανε τα εξής:

«Προκηρύξατε μία θέση για την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και θα δούμε ποιον τοποθετήσατε και με ποια προσόντα. Μπορώ να σας πω, ακομμάτιστα, ότι οι άνθρωποι που ήταν στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ήταν ʽʽιερά τέραταʼʼ της Υγείας. Για να δούμε, λοιπόν, σήμερα αυτόν που βάλατε εκεί πόσο ʽʽιερό τέραςʼʼ είναι. Για να δούμε, γιατί το ʽʽΩνάσειοʼʼ δεν το λειτουργείτε; Ακολουθείτε την ίδια πολιτική που ασκείτε στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Καταργήστε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μην κάνετε και το “Ωνάσειο” ΚΕΕΛΠΝΟ. Έχει τέσσερις μήνες να συνέλθει το ΔΣ.

Προσέφυγε πάλι ο κ. υπουργός εναντίον, προσέφυγαν οι διορισμένοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο ακύρωσε την πράξη του υπουργού, με αποτέλεσμα το ΔΣ του νοσοκομείου τέσσερις μήνες να μη συνεδριάζει. Βέβαια, εκεί έχετε βάλει και έναν κομματικό-πολιτικό-εγκάθετο όλων των κυβερνήσεων, και των δικών μας. Τον φέρατε μάλιστα και στην Αθήνα τώρα τελευταία, τον προαγάγατε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τον κάνετε και τακτικό καθηγητή στην Ιατρική της Αθήνας. Μεγάλη ιστορία».


Σχολιάστε εδώ