Πόλεμος κατά Καμμένου με στόχο τα εξοπλιστικά!

Δεν είναι καθόλου τυχαία η ώρα που ξέσπασε η επίθεση κατά του Καμμένου. Αν δεν είχε πει ότι η χώρα χρειάζεται ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεών της, με σύγχρονο εξοπλισμό και αναβάθμιση του υπάρχοντος, προ των συνεχιζόμενων απειλών από τον Ερντογάν, και μάλιστα όχι μόνο σε ακραίους τόνους αλλά και με πράξεις, όπως έγινε με τον… περίπατο όλης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας στα Ίμια, σίγουρα δεν θα είχαν θέμα Καμμένου υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ. Και δεν θα αποτελούσε… φόβητρο για αυτούς.

Πολιτικοί, και όχι μόνο, παρατηρητές υποστηρίζουν ότι, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Άμυνας για αγορά μαχητικών αεροπλάνων νέας γενιάς και άλλων, αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού και ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων, έχει προκληθεί τεράστια διαμάχη μεταξύ των εδώ αντιπροσώπων και γίνονται κάθε είδους παρεμβάσεις από χώρες που παράγουν αεροπλάνα, τανκς κ.ά.!

Και σε αυτόν τον… πόλεμο επιστρατεύονται και «φίλοι» πολιτικοί παράγοντες για να βοηθήσουν με τον τρόπο τους. Στην πιάτσα κυκλοφορούν πάρα πολλά τον τελευταίο καιρό και όλο και ακούγονται ονόματα Νεοδημοκρατών που διαχρονικά έχουν σχέση με τη Γερμανία…

Σε αυτήν την… πολεμική αντιπαράθεση δεν εντάσσονται σε καμία περίπτωση οι αντιδράσεις κυβερνητικών παραγόντων, όπως του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος έχει διατυπώσει δημόσια τις ενστάσεις του για την προμήθεια νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως επίσης και οι δημόσιες διαφωνίες του Νίκου Φίλη, που λέει ότι δεν μας περισσεύουν λεφτά για αγορά αεροπλάνων, την ώρα που κόβουμε συντάξεις και επιδόματα.

Κινείται, όμως, από την προσωπική διαμάχη του με τον Καμμένο, γιατί τον θεωρεί κύριο υπεύθυνο για το ότι είναι σήμερα έξω από την κυβέρνηση λόγω της κόντρας του με τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία γενικότερα.

Εθνική ανάγκη

Πέραν του πολέμου μεταξύ των πολεμικών βιομηχανιών και των εδώ «ανθρώπων» τους, είναι γεγονός ότι η διαφορά δυναμικού με την Τουρκία, που εξοπλίζεται μανιωδώς, έχει μεταβληθεί σε χάσμα.

Ο εκσυγχρονισμός των μαχητικών F-16 αποτελεί αδήριτη ανάγκη, και μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας έχει πει ότι χρειάζεται να αναβαθμισθούν, με οικονομικότερους όμως όρους και με πίεση για ελληνική συμμετοχή κατά 30% στις εργασίες.

Να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει στις αρχές του περασμένου μήνα από την USAF προσφορά για τον εκσυγχρονισμό όλων ή κάποιων από τα 135 F-16 και παράλληλα των 25 F-35 JSF.

Η Τουρκία θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα F-35 JSF το 2018, ενώ εμείς, αν υπογράφαμε τώρα σύμβαση, θα παραλαμβάναμε το πρώτο αεροπλάνο το… 2028!

Πάντως, η κορυφή της στρατηγικής ηγεσίας εκτιμά ότι ο εκσυγχρονισμός των F-16 δεν είναι αρκετός για την αποτροπή και ότι είναι απαραίτητος και ο εκσυγχρονισμός των τεσσάρων φρεγατών και των S-300.


Σχολιάστε εδώ