Προσομοίωση της ΝΔ στην πραγματικότητα

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες θα εκλείψει από τον δημόσιο λόγο του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και των κορυφαίων στελεχών της παράταξης. Με μόνιμο επιχείρημα ότι όσο παραμένει στην εξουσία η σημερινή κυβέρνηση τόσο το χειρότερο για τη χώρα.

Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα αποτέλεσε το αντικείμενο συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα κεντρικά γραφεία και εξετάσθηκαν διεξοδικά οι επόμενες κινήσεις. Αποφασίσθηκε μεταξύ των άλλων:

Πρώτον, να ενταθεί περαιτέρω η κριτική προς την κυβέρνηση, ο λόγος να γίνει πιο οξύς και περισσότερο καταγγελτικός. Πρωτεύων στόχος, η αποδόμηση του προφίλ του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο οποίος παρά τη φθορά παραμένει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, με δηλώσεις, καταγγελίες και αποκαλύψεις θα επιδιωχθεί η απαξίωση κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών. «Δεν θα τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα», ανέφεραν στενοί συνεργάτες του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Δεύτερον, ποφασίσθηκε από τώρα και μέχρι τις… εκλογές το βάρος να δοθεί στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, που είναι και πολλά και οξυμμένα. Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι τομείς όπως η δημόσια ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης, κατʼ επέκταση συνιστούν προνομιακό χώρο για τη Νέα Δημοκρατία. Με αυτό το σκεπτικό ηγεσία και στελέχη θα επιχειρήσουν το επόμενο διάστημα να αναδείξουν (κι αν χρειαστεί να διογκώσουν) τα όποια προβλήματα προκειμένου να επιφέρουν πλήγματα κατά της κυβέρνησης . Εκδηλώνοντας δε το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες ελπίζουν να καταφέρουν να ανακτήσουν ως παράταξη την εμπιστοσύνη τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί συγκεκριμένους χώρους (νοσοκομεία, πολεοδομίες κ.ά.) με σκοπό να δώσει έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Σχολιάστε εδώ