Καραμανλής: Είμαι εδώ…

Με… συνέπεια η επίσκεψή του στον περίφημο Τύμβο Καστά να αποτυπωθεί πολλαπλώς στα τηλεοπτικά πλάνα και στα φωτογραφικά φιλμ.

Το πρωτόγνωρο της υπόθεσης προκάλεσε ποικίλες ερμηνείες, με επικρατέστερη όλων ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήθελε με αυτή του την επίσκεψη να στείλει ένα ακόμη μήνυμα ότι είναι «παρών». Ήρθε δε ως συνέχεια δύο σημαντικών εκδηλώσεων που οργανώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες. Η πρώτη ήταν με αφορμή την παρουσίαση αναλυτικής μελέτης για την πορεία της οικονομίας την περίοδο 2000-2015, όπου ένα από τα βασικά συμπεράσματα ήταν ότι οι κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη μετέφεραν σημαντικά οικονομικά βάρη στις κυβερνήσεις του Κ. Καραμανλή, που δεν τους αναλογούσαν. Η δεύτερη αφορούσε την παρουσίαση βιβλίου για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, το οποίο περιέχει ντοκουμέντα βάσει των οποίων οι πυρκαγιές ήταν οργανωμένο σχέδιο ξένων υπηρεσιών προκειμένου να πληγεί η τότε κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή.

Από το περιβάλλον του κάνουν λόγο για αμιγώς ιδιωτική επίσκεψη και τονίζουν ότι είχε εξαρχής δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για τις αρχαιολογικές έρευνες στην Αμφίπολη και τα σημαντικά ευρήματα, αλλά επέλεξε να επισκεφθεί τον χώρο αυτήν τη στιγμή, που το θέμα δεν βρίσκεται στην επικαιρότητα. Ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον εξάδελφό του βουλευτή Σερρών Κ. Καραμανλή (γιο του Αχιλλέα) αλλά και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα.

Οι σχέσεις με τον τελευταίο είχαν ψυχρανθεί την περίοδο των εσωκομματικών εκλογών, όταν, παρά την περί του αντιθέτου σύσταση του πρώην πρωθυπουργού, ο τελευταίος διεκδίκησε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στον δεύτερο γύρο στήριξε τον Κυρ. Μητσοτάκη. Στο διάστημα που μεσολάβησε φαίνεται ότι λύθηκαν οι παρεξηγήσεις και οι σχέσεις επανήλθαν στην προτεραία καλή κατάσταση.

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε και το οχυρό Ρούπελ, κάτι που είχε ανακοινωθεί -και αυτό- εκ των προτέρων.


Σχολιάστε εδώ