Βόμβες στήριξης σε Σόιμπλε και Τόμσεν

Πέραν αυτού, το γεγονός ότι τα δέματα με την εκρηκτική ύλη έφθασαν σε Βερολίνο και Παρίσι χωρίς να εντοπιστούν στους αυστηρούς ελέγχους που διενεργούνται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εγείρει σοβαρό ζήτημα ασφαλείας. Κάτι που προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου ότι βρισκόμαστε λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν ζωηρές ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις στον τουρισμό.

Το γεγονός ότι τα δέματα πέρασαν και από τους ελέγχους που πιθανότατα έγιναν στις χώρες παράδοσης (Γερμανία, Γαλλία) αμβλύνει ως έναν βαθμό τις ανησυχίες. Αν και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας απέδωσε τον μη εντοπισμό των δεμάτων στους ελέγχους στην περιορισμένη ποσότητα εκρηκτικής ύλης που περιείχαν (τα παρομοίασε με τα βαρελότα), οι έρευνες θα είναι εξονυχιστικές προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες για την εταιρεία που διενεργεί τους ελέγχους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι αρχικοί φόβοι ότι δέματα-βόμβες είχαν αποσταλεί σε ακόμη έξι-επτά αποδέκτες στην Ευρώπη δεν επιβεβαιώθηκαν. Αυτό τουλάχιστον ήταν το συμπέρασμα από τις έρευνες που είχαν γίνει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τόσο στα ΕΛΤΑ όσο και στο αεροδρόμιο. Οι επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής περιμένουν την προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης, όλες οι ενδείξεις ωστόσο δείχνουν προς την πλευρά των «Πυρήνων της Φωτιάς». Τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης βρίσκονται στις φυλακές, υπάρχουν όμως ακόμα ασύλληπτα μέλη.

Σημειώνεται ότι τα δέματα προς το γραφείο του Β. Σόιμπλε και το αντίστοιχο του ΔΝΤ στο Παρίσι είχαν ως αποστολείς το πρώτο τον Άδ. Γεωργιάδη και το δεύτερο τον Β. Κικίλια, γεγονός που έδωσε το έναυσμα στη Νέα Δημοκρατία να μιλήσει για προσπάθεια στοχοποίησης, δεν απέφυγε δε τον πειρασμό να μιλήσει για πρόβλημα ασφάλειας, δίνοντας έτσι τροφή σε δημοσιεύματα και σχόλια στο εξωτερικό. Για πλήγμα σε βάρος της χώρας μας μίλησαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Σχολιάστε εδώ