Απʼ όλα έχει ο μπαξές

«Η Εθνική Συνέλευση κηρύσσει ανθρωπιστική κρίση στη διατροφή και αποδέχεται την απαίτηση όλων των δημόσιων οργανισμών να υιοθετήσουν επείγοντα μέτρα για να καταπολεμηθεί η πείνα από την οποία υποφέρει ο λαός», αναφέρεται στο κείμενο που ψηφίστηκε.

Η νομοθετική εξουσία θα δημιουργήσει μια επιτροπή που θα αναλάβει να εντοπίσει πηγές σε διεθνές επίπεδο για να καταπολεμήσουμε την πείνα.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι αντίγραφο θα σταλεί στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών και στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.
Δεν έχουν περάσει λίγες εβδομάδες από τότε που ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Μηταφίδης από το βήμα της Βουλής περιέγραφε ως… επί Γης παράδεισο τη Βενεζουέλα:

«Το δημόσιο χρέος είναι κάτω από 30% του ΑΕΠ, η ανεργία είναι στο 5%, η ακραία φτώχεια είναι σήμερα στο 5% του πληθυσμού. Μάλιστα, ο αρμόδιος οργανισμός του ΟΗΕ έχει ανακηρύξει τη Βενεζουέλα ελεύθερη από την πείνα και μάλιστα το επισιτιστικό πρόγραμμα του ΟΗΕ φέρει και το όνομα του Τσάβες…».
Μάλλον σε παράλληλο σύμπαν ζει ο βουλευτής μας… όταν έρευνα πανεπιστημιακών αποκαλύπτει ότι το 81,3% των νοικοκυριών κατά το 2016 ζει σε ακραία φτώχεια.

• Περίπου 14 εκατομμύρια Αμερικανοί θα είναι τα «θύματα» της «κατεδάφισης» του Obamacare από τον Τραμπ.

«Η CBO (Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών) εκτιμά ότι το 2018 επιπλέον 14 εκατομμύρια πολίτες θα είναι ανασφάλιστοι με την εφαρμογή του προτεινόμενου νομοσχεδίου Τραμπ».

Ως δικαιολογία προβάλλεται ότι θα μειωθεί το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ κατά 337 εκατ. δολάρια την επόμενη δε­καετία…
Οι αριθμοί να ευημερούν, ποιος νοιά­ζεται για τον άνθρωπο…

• Πάντως όχι ο καινούργιος Πρόε­δρος και η οικογένειά του, που εξακολουθούν ακάθεκτοι τις μπίζνες που γεμίζουν τα οικογενειακά ταμεία με ζεστό χρήμα… Μάλιστα η επιχειρη­ματίας κόρη του εξακολουθεί να αυξάνει το οικογενειακό εισόδημα πουλώντας προϊόντα «made in China».

Παρά τα μεγάλα λόγια του πατρός, που εξελέγη με σημαία το σύνθημα «θα αγοράζουμε αμερικανικά προϊόντα και θα προσλαμβάνουμε μόνο Αμερικανούς».

• Μια άλλη υπόσχεση που έδωσε στους ταλαίπωρους ψηφοφόρους του ήταν ότι θα αποποιηθεί την προεδρική αμοιβή…

Το ξανασκέφτηκε όμως και αποφάσισε «δεν βαριέσαι… ό,τι λέμε θα κάνουμε»; Ήδη έχει εισπράξει την πρώτη επιταγή ύψους 33.333 δολαρίων.

Εάν όντως έδινε τον μισθό του, όπως είχε υποσχεθεί, για φιλανθρωπίες, η επιταγή θα έπρεπε να έχει κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Λευκού Οίκου.

Όταν η περιουσία του υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 3,7 δισ. δολάρια, σου έρχεται να κλάψεις με την απληστία του…

• Ο Πρόεδρος Τραμπ στήριξε τις ελπίδες του για τον έλεγχο της Ευρώπης στη Βρετανία και τώρα βγαίνουν αυτοί οι αχάριστοι και τον γελοιοποιούν: Με μια ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες απάντησαν στις αναφορές του Fox News περί παρακολούθησης του αμερικανού Προέδρου από τη GCHQ.

«Οι αναφορές είναι ανόητες, ε­ντελώς γελοίες και πρέπει να αγνοηθούν». Είχε προηγηθεί το άδειασμα του Λευκού Οίκου από την αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ. Από τη μια το διάταγμα για τους μετανάστες, που βρίσκει σθεναρή αντίσταση, και η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και από την άλλη οι προεκλογικές επαφές με τους Ρώσους…

Πολλά σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται στον προεδρικό ορίζοντα…

Λες…

• Η εβδομάδα που πέρασε σημαδεύτηκε από την απίστευτη επίθεση του Σουλτάνου Ερντογάν σε Ολλανδία, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επειδή δεν τον άφησαν να αλωνίσει στις χώρες τους κάνοντας προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα που ετοιμάζει.

Απίστευτοι χαρακτηρισμοί και απειλές από όλη την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας εναντίον της Ευρώπης, έφθασαν μάλιστα στο σημείο να κάνουν και μαθήματα δημοκρατίας…

Μέχρι τώρα, οι Ευρωπαίοι «φίλοι» μας κατηγορούσαν τους Έλληνες ότι δεν θέλουν συναίνεση με την Τουρκία, τώρα τι έχουν να πουν;

• Είναι τέτοιο το μένος των Τούρκων που πραγματοποιώντας τις απειλές τους για διακοπή διπλωματικών και ε­μπορικών σχέσεων με την Ολλανδία δεν δίστασαν να στείλουν πίσω 40 αγελάδες που είχαν εισαχθεί από την Ολλανδία για εκτροφή.

Οι Ολλανδοί απέλασαν την τουρκάλα υπουργό, οι Τούρκοι «απέλασαν» τις 40 αγελάδες…

• Τι τραβάνε και αυτοί οι Νεοδημοκράτες… Θύμα της μεγάλης κυβερνοεπίθεσης από τούρκους χάκερς-υποστηρικτές του Ερντογάν ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, αφού εμφανιζόταν να ανεβάζει στον λογαριασμό του στο Twitter συνθήματα υπέρ του Ερντογάν ανήμερα των ολλανδικών εκλογών.

• Τη στιγμή που η χώρα ολοένα βυθίζεται και οδηγείται στον πάτο, ο Τζανακόπουλος καλεί σε μονομαχία τον Κικίλια στο Twitter, ο Χατζηνικολάου τους προσφέρει το πεδίο βολής και ο κόσμος άναυδος παρακολουθεί…

Ένα απέραντο φρενοκομείο…

• Από την άλλη, τώρα θυμηθήκανε και την ανάπλαση της Αθήνας. Πρέπει να αλληλοβοηθούν κυβέρνηση και Καμίνης.

Έρχεται η ώρα της κρίσεως…

• Βγήκε το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας στην Ισπανία και ζήτησε να σταματήσει να μεταδίδεται η κυριακάτικη λειτουργία από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό La2.

Η πρόταση των Podemos κατατέθηκε και στη Βουλή στις 20 Φεβρουαρίου. Φαίνεται όμως ότι λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, ήτοι το θρησκευτικό συναίσθημα των Ισπανών, με αποτέλεσμα την περασμένη Κυριακή η τηλεθέαση του La2 να φθάσει στο 21%, αριθμό τριπλάσιο από τον μέσο όρο της μέχρι τότε τηλεθέασης.

Ας το έχουν στον νου τους και οι ε­ντός των συνόρων, που επιμελώς «ροκανίζουν» τον ρόλο της Εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία…

• Με τη συγκέντρωση κορυφαίων στελεχών και παραγόντων της διεθνούς αγοράς τουρισμού και κρουαζιέ- ρας άνοιξαν οι εργασίες της «Seat- rade» στο Fort Lauderdale στις ΗΠΑ.

Έντονη ήταν η ελληνική παρουσία, με επικεφαλής την υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και στελέχη του υπουργείου. Την Κεφαλονιά εκπρο­σώπησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κεκάτος και φυσικά έβγαλε και τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Από τις ΗΠΑ ο κύριος αντιδήμαρχος θα πάει κατευθείαν στη Στοκχόλμη για να προωθήσει τον τουρισμό της Κεφαλονιάς.

Με τόσα ταξίδια και φωτογραφήσεις, πού να του μείνει καιρός να δει τα αποτελέσματα των ενεργειών του… Σε όλο το Ιόνιο σημειώνεται αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων και των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων, εκτός από την Κεφαλονιά…

Ακούει κανείς εκεί στο δημαρχιακό μέγαρο ή ισχύουν διαχρονικά οι στίχοι του Ανδρέα Λασκαράτου:

Το πολιτικό μεθύσι
Μʼ έζησε και θα με ζήσει
θέλω να ʼχω κʼ εξουσία
πήτε τήνε και μανία…
Να με ιδεί εξουσιαστή
η Πατρίδα κι ας χαθεί!
λυτρωτή της να με κράξει
και, στο διάολο, ας βουλιάξει!
Εμέ η δόξα μου να ζήσει,
και το Έθνος ας ψοφήσει!

Ο επίμονος κηπουρός


Σχολιάστε εδώ