Έγινε Βαλκανική Συμμαχία Ελευθερίας και Άμεσης Δημοκρατίας

Συμμετείχαν κόμματα Άμεσης Δημοκρατίας από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, καθώς και πατριωτικά αντικαθεστωτικά κόμματα και παρατάξεις, όπως το Κίνημα Ελευθερίας, Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική κ.λπ. Συμμετείχε επίσης ο συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του νυν Προέδρου Τραμπ στην Ελλάδα κ. Λάμπρος Λαμπράκος.

Η συμμετοχή του ιταλού ευρωβουλευτή David Borelli, επικεφαλής πενταμελούς ιταλικής αντιπροσωπείας του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), επισφράγισε τον διευρωπαϊκό χαρακτήρα του Συνεδρίου και της μετέπειτα συνεργασίας.

Η συμμετοχή επίσης της βουλευτού Oudekki Loone από την Εσθονία, μέλους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Άμυνας, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τον διευρωπαϊκό χαρακτήρα, επεκτείνοντάς τον μέχρι τη Βόρεια Ευρώπη.

Η Άμεση Δημοκρατία, όπως συζητήθηκε, μπορεί να έχει άμεση εφαρμογή όχι μόνο στα δημοψηφίσματα και αναφέρθηκαν τομείς όπως ο έλεγχος της χρήσης των δημόσιων ραδιοσυχνοτήτων, οι απεργίες και γενικά οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη για κοινωνικό έλεγχο και διοίκηση με «πληθυσμό ελεγκτών» που δεν μπορούν να προβλεφθούν και συνεπώς δεν μπορούν να ελεγχθούν από άνομα συμφέροντα.


Σχολιάστε εδώ