Συναίνεση με… γκρίνιες στις δημαιρεσίες

Προεδρεύων της συνεδρίασης ήταν ο δεύτερος σε σταυρούς εκλογής δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης, δεδομένου ότι ο πρώτος, ο Β. Μαρινάκης, απουσίαζε στο εξωτερικό, γιʼ αυτό και είχε στείλει επιστολή που εξηγούσε τους λόγους, ενώ ανέφερε ότι στηρίζει απόλυτα τις επιλογές του δημάρχου για τη θέση του προέδρου και τα μέλη των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Οικονομικών.

Για τη θέση του προέδρου του ΔΣ ο δήμαρχος είπε ότι η πρόταση της πλειοψηφίας ήταν η επανεκλογή του Γιώργου Δαβάκη. Όντως ο Γ. Δαβάκης επανεξελέγη με 40 ψήφους υπέρ έναντι πέντε λευκών, δηλαδή με ποσοστό που υπερβαίνει το 85%, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του δημοτικού συμβουλίου της πόλης και δείχνει την καθολική αποδοχή που έχει από το Σώμα. Για τη θέση του αντιπροέδρου η αξιωματική αντιπολίτευση υπέδειξε την Πασχαλίνα Καλαγιά που εξελέγη με 30 ψήφους υπέρ, 12 λευκά και δύο άκυρα, ενώ γραμματέας εξελέγη ο Νίκος Αγγελόπουλος με 30 θετικές ψήφους έναντι 13 λευκών και δύο άκυρων. Στο τέλος της ψηφοφορίας, ο σύμβουλος του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας – η πόλη μας» Δ. Γκερλές δήλωσε ότι ενώ η αντιπολίτευση σεβάστηκε το συναινετικό πνεύμα που είχε ζητήσει ο δήμαρχος και στήριξε τον Γ. Δαβάκη, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας το τορπίλισαν, αφού τουλάχιστον οι μισοί δεν ψήφισαν τους υποψήφιους που πρότεινε η αντιπολίτευση και προτίμησαν το λευκό ή το άκυρο.

Η δήλωση αυτή του Δ. Γκερλέ αποκάλυψε ότι τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν στήριξαν την πρόταση και δεν ψήφισαν τον Γ. Δαβάκη για πρόεδρο, αφού είχε πάρει 40 θετικές ψήφους έναντι 5 λευκών. Αν υποτεθεί ότι οι δύο σύμβουλοι του συνδυασμού που πρόσκειται στο ΚΚΕ είχαν δηλώσει ότι θα επιλέξουν λευκό και οι τρεις του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας» ψήφισαν υπέρ της επανεκλογής Δαβάκη, υπάρχουν τρεις λευκές ψήφοι που δεν ανήκουν ούτε στον συνδυασμό του Μιχαλολιάκου, που δήλωσε ότι θα στηρίξει Δαβάκη, ούτε στους τέσσερις ανεξάρτητους, που κι αυτοί στήριξαν κατά δήλωσή τους την πρόταση της πλειοψηφίας. Με δεδομένο λοιπόν ότι δύο σύμβουλοι της πλειοψηφίας στο προσυμβούλιο που έκανε ο συνδυασμός του Γ. Μώραλη είχαν αντιταχθεί στην πρόθεση του δημάρχου να προτείνει τον Γ. Δαβάκη, οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι αντιρρησίες προέρχονται από την πλειοψηφία. Πάντως σʼ αυτούς δεν συγκαταλέγονται ο Χρ. Αγραπίδης, που επιθυμούσε να προταθεί για πρόεδρος αλλά τελικά ψήφισε σχεδόν φανερά Δαβάκη, και ο Τάκης Αβραμίδης, που είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του στο προσυμβούλιο (ήταν ο ένας εκ των δύο που προαναφέραμε) αλλά στην ψηφοφορία κι αυτός ψήφισε φανερά Δαβάκη. Ο έτερος των διαφωνούντων στην υποψηφιότητα Δαβάκη ήταν ο Αλ. Τζεφεράκος.

Πάντως ο δήμαρχος δεν ανησύχησε γιʼ αυτές τις διαφοροποιήσεις (αν και έχει εξακριβωθεί ποιοι σύμβουλοί του… λοξοδρόμησαν), μιας και τις επόμενες μέρες θα γίνουν θεαματικές κινήσεις που θα επιβεβαιώσουν την απόλυτη κυριαρχία του.

***

• Χωρίς… εκπλήξεις ολοκληρώθηκε στη συνέχεια η διαδικασία για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Υπήρξε πλήρης συναίνεση αφού ψηφίσθηκαν απʼ όλες τις παρατάξεις οι υποψήφιοι που υποδείχθηκαν. Έτσι, στην Οικονομική Επιτροπή από την πλειοψηφία εξελέγησαν οι Στ. Αντωνάκου, Π. Καλογερόγιαννης, Ν. Καρβουνάς, Αν. Βεντούρης, Αλ. Αργουδέλης, Χ. Ζηλάκου, Γ. Βοϊδονικόλας και από την αντιπολίτευση οι Τ. Κάρλες, Στ. Μελά και Ηλ. Σαλπέας. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν από την πλειοψηφία οι Ν. Καλαμακιώτης, Π. Αστεριάδη, Αν. Βεντούρης, Χ. Ζηλάκου, Κ. Σιγαλάκος, Χ. Σδρένιας και από την αντιπολίτευση οι Γ. Μαστρονικόλας, Μαίρη Σταθάκη και Ηλίας Σαλπέας.

• Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στην τελευταία συνεδρίασή του ψήφισε τη μετονομασία της οδού Λουδοβίκου, που βρίσκεται δίπλα στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στο λιμάνι και συνδέει τη λεωφόρο Ποσειδώνος με την Κέκροπος, που περνά μπροστά από το ΕΒΕΠ, σε οδό Γεωργίου Κασιμάτη. Να θυμίσουμε ότι τη μετονομασία την είχε ζητήσει το ΕΒΕΠ και μετά την ικανοποίηση του αιτήματός του ο πρόεδρος Βασ. Κορκίδης με επιστολή του ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζεται η προσφορά του αείμνηστου προέδρου του ΕΒΕΠ και καμινιώτη επιχειρηματία στον επιμελητηριακό θεσμό, το επιχειρείν αλλά και την πόλη του Πειραιά.

• Αρχίζουν τα έργα για τη διαμόρφωση του χώρου των Λιπασμάτων προκειμένου από το καλοκαίρι να μπορεί να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά ως χώρος άθλησης, αναψυχής και περιπάτου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, στον χώρο των 95 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στον δήμο θα γίνει ένα θερινό θέατρο για παραστάσεις και συναυλίες, δύο γήπεδα 5×5 και παιδική χαρά. Παράλληλα θα γίνει δεντροφύτευση στην έκταση η οποία έχει ήδη διαμορφωθεί από συνεργεία του δήμου.


Σχολιάστε εδώ