Πάμε καλά… πολύ καλά…

Ευθύνες έχει όλο το πολιτικό προσωπικό. Χθεσινό και τωρινό. Γιατί ενώ βλέπουν τη μεγάλη φυγή, που μας γυρίζει στα πέτρινα χρόνια μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο, δεν κάθονται σε ένα τραπέζι να συμφωνήσουν όλοι μαζί σε ένα σχέδιο που θα ξαναζωντανέψει την Ελλάδα και όχι μόνο θα σταματήσει την έξοδο αλλά και θα φέρει πίσω τα παιδιά μας. Αν δεν κάνουν αυτό το αυτονόητο, θα τους καταγράψει η Ιστορία ως τους μοιραίους που γύρισαν στο χθες την πατρίδα μας και έκαναν μετανάστες τα παιδιά της.

o Και κανένας τους δεν θα μπορεί να πει «εγώ δεν ήξερα», να κάνει τον ανεύθυνο, να δηλώσει αθώος του αίματος, γιατί τα πειστήρια είναι αδιάψευστα. Η Eurostat ανακοίνωσε προχθές ένα από αυτά, που λέει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε οικονομική ύφεση, με μείον 1,2%, όταν ακόμη και η Κροατία έχει ανάπτυξη.

o Πάμε τόσο καλά και δουλεύει τόσο καλά και η κυβέρνηση της Αριστεράς, που έχει φέρει σε τέτοια ένδεια τους Έλληνες, επιχειρηματίες και μη, ώστε σε έρευνα της «διαΝΕΟσις» οι 4 στους 10 να θεωρούν τη φοροδιαφυγή «θεμιτή άμυνα» απέναντι στην υπερβολική φορολόγηση!

o Έχουν ξεπεράσει τα 50.000 τα εφάπαξ που οι δικαιούχοι περιμένουν μήνες να τα εισπράξουν, και μάλιστα «κουρεμένα». Να σημειώσουμε ότι το μέσο εφάπαξ στο Δημόσιο είναι μεταξύ 22.000 και 23.000 ευρώ.

o Να και ένα πραγματικά καλό νέο μέσα στην καταχνιά. Αυξημένες κατά 30% είναι οι κρατήσεις από τη Γερμανία για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκεί επικεφαλής του TUI Μάρεκ Άντριτσακ. Και τούτο… χάρη στον… φίλο μας τον Ερντογάν, που έχει κάνει άνω – κάτω την Τουρκία, με αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι, κυρίως από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, να φοβούνται να πάνε και να επιλέγουν την Ελλάδα. Όλα έχουν ένα τίμημα, Ταγίπ.

o Δεν υπάρχει, όμως, αριθμός που να μην καταγράφει τη δυστυχία την οποία βιώνει το κάθε νοικοκυριό. Μαύρες είναι οι διαπιστώσεις του ΟΟΣΑ. Σε μία από τις χειρότερες θέσεις μεταξύ των 35 χωρών τού εν λόγω Οργανισμού βρίσκεται η Ελλάδα στον κατάλογο της πολιτικής στήριξης των οικογενειών με παιδιά. Ο έλληνας εργαζόμενος με δύο παιδιά έχει κρατήσεις 38,1% για φόρο εισοδήματος, που είναι ο έκτος μεγαλύτερος στον ΟΟΣΑ!

o Ακόμη και η Μαρίν Λεπέν, που… απειλεί τη Γαλλία να εκλεγεί Πρόεδρός της, κλαίει για την Ελλάδα. Δήλωσε ότι η «τρόικα» έχει καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε ισόβια λιτότητα και ότι η διέξοδος από τα δεσμά είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη.

o Πολύ βαρύς ο φόρος αίματος στους δρόμους. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 έχασαν τη ζωή τους 378 συνάνθρωποί μας, ενώ φέτος τον Ιανουάριο σε 364 τροχαία είχαμε 17 νεκρούς μόνο στην Αττική. Και ο απολογισμός των τελευταίων 50 χρόνων ήταν –δέστε τη ζώνη σας– 120.000 νεκροί σε τροχαία!

o Να και ένα ακόμη καλό νέο: Αυξήθηκε η κατανάλωση καλλυντικών κατά 1,3% το 2016 σε σχέση με το 2015. Για την ομορφιά λεφτά υπάρχουν.

o Κάτω και οι γεννήσεις. Μειώθηκαν κατά 10,2% την περίοδο 2001 – 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2001 γεννήθηκαν 102.282 παιδιά, το δε 2015 ήρθαν στη ζωή 91.847! Την ίδια περίοδο στη Σουηδία και στην Τσεχία οι γεννήσεις σημείωσαν αύξηση 25,6% και 22,1% αντίστοιχα.

Συμπέρασμα, τα Μνημόνια απαγορεύουν και τον τοκετό…

o Και κλάμα οι μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες. Ολοκληρώνονται οι οδικοί άξονες και μένουν από δουλειές. Ήδη η ΑΓΕΤ Ηρακλής μιλάει για δύσκολο 2017.

o Στα οκτώ χρόνια της κρίσης απαξιώθηκαν κατά 41,3% οι περιουσίες των Ελλήνων, που τις είχαν χτίσει με πολλή δουλειά, ιδρώτα και αίμα. Κι άντε μετά να σηκωθείς και να αρχίσεις ξανά από την αρχή. Και χωρίς να φταις.

o Στα 393,79 ευρώ μεικτά έχει πέσει ο μέσος μισθός για μερική απασχόληση! Τόσα χρήματα παίρνουν 587.924 εργαζόμενοι, και άντε να ζήσουν την οικογένειά τους. Οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης με ασφάλιση λαμβάνουν μέσο ημερομίσθιο ύψους 51,02 ευρώ και ο μέσος μεικτός μισθός είναι 1.176,13 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ