Ούτε μια λέξη, Αλέξη, για τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά!

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου παρέδωσε ο ίδιος το στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» προς αξιοποίηση. Έκανε εκτεταμένες αναφορές στην ομιλία του για τα νέα κοινωνικά κινήματα και για τους αγώνες διαφόρων συλλογικοτήτων προκειμένου να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία και να αξιοποιηθούν το στρατόπεδο «Παύλος Μελάς» και οι εγκαταστάσεις του.

Ο κ. Τσίπρας, όμως, δεν παρέδιδε οποιονδήποτε χώρο αλλά ένα στρατόπεδο που φέρει το βαρύ και ιστορικό όνομα του Παύλου Μελά. Τον Μακεδονομάχο Παύλο Μελά, που σε αυτόν και τα παλικάρια του οφείλεται η ενσωμάτωση της Μακεδονίας στον εθνικό κορμό.

Καμιά αναφορά, καμιά νύξη στον εμβληματικό για τον Ελληνισμό Παύλο Μελά. Καμιά αναφορά, καμιά νύξη για τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα των Μακεδονομάχων… Και πού; Στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας… Μα κανένας τους δεν το θυμόταν. Κανένας τους δεν έχει δει ότι στη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις εθνικές επετείους τις παρελάσεις ανοίγουν οι «Μακεδονομάχοι» και οι απόγονοί τους, ενώ μπροστά κυματίζει η σημαία που ύψωνε ο Παύλος Μελάς.

Η ιστορία των μεγάλων ιστορικών, εθνικών και απελευ- θερωτικών αγώνων, κύριε πρωθυπουργέ, είναι ιδιαίτερη. Όταν τιμάς και υποκλίνεσαι στους εκτελεσθέντες από τους ναζί ήρωες της Καισαριανής, και πολύ καλά κάνεις, όταν τιμάς την εθνική αντίσταση και τον Γοργοπόταμο… οφείλεις, όταν τουλάχιστον είσαι στο στρατόπεδο «Παύλος Μελάς», να λες και μια κουβέντα για τον Μακεδονικό Αγώνα και τον ηγέτη των Μακεδονομάχων Παύλο Μελά.

Αυτά…


Σχολιάστε εδώ