Με δύο πρόσωπα ο Κυριάκος στις κινητοποιήσεις!

Τακτική που προσομοιάζει με προσπάθεια εξισορρόπησης σε δύο βάρκες, με τα… συνήθη στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελέσματα. Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τις συγκρούσεις των αγροτών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, η Νέα Δημοκρατία επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για «βία και αλαζονεία» και πως υποδέχθηκε τους αγρότες της Κρήτης με ΜΑΤ και δακρυγόνα.

Αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς, απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για μεμονωμένες ενέργειες εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων, τόσο έξω από το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης όσο και έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Με προφανή τον σκοπό να γεφυρώσει το χάσμα που χωρίζει τον αγροτικό κόσμο με την παράταξη την τελευταία τουλάχιστον πενταετία, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε στον συγκεκριμένο τομέα.

Κάτω από άλλες συνθήκες η αντίδραση του κόμματος θα ήταν εντελώς διαφορετική, με δεδομένη την αλλεργία που έχει ο κ. Μητσοτάκης για τις κάθε είδους κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις επαγγελματικών ομάδων και κοινωνικών τάξεων. Κάτι που εκδηλώθηκε καθαρά και σε σχέση με την απεργία στα Μέσα Μεταφοράς, όταν προσωπικά ο ίδιος κάλεσε τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, με το επιχείρημα ότι υποβάλλουν σε ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι προφανές ότι επενδύει στην αγανάκτηση των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας. Από την άλλη, έχει στο πίσω μέρος του μυαλού τη μεγάλη απαξίωση που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια στη συνείδηση του κόσμου το συνδικαλιστικό κίνημα.

Το… αλλοπρόσαλλο της τακτικής που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατίας επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση των ταξί, όπου εμφανίζεται συναινετική ως προς τη λειτουργία στη χώρα μας μιας αμερικάνικης εταιρείας (Uber), η οποία όπου έχει δραστηριοποιηθεί μέχρι σήμερα εισαγάγει διαδικασίες αθέμιτου ανταγωνισμού, προκαλώντας παντού εκτεταμένες αντιδράσεις. Ταυτόχρονα επιτίθεται στους έλληνες ιδιοκτήτες ταξί, που έφτασαν διαμαρτυρόμενοι μέχρι έξω από τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν θα φοβηθούμε το συντεχνιακό κόστος. Δεν θα κάνουμε μικροπολιτικούς λογαριασμούς στην πλάτη της χώρας για μια δράκα ψήφους», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να εξοργίσει τους ιδιοκτήτες ταξί, που έχουν κηρύξει τον πόλεμο και απειλούν να μετατρέψουν τα οχήματά τους σε προεκλογικά κέντρα κατά της Νέας Δημοκρατίας. Συνδικαλιστικά στελέχη του χώρου μάλιστα διατυπώνουν υπαινιγμούς για εμπλοκή γαλάζιων στελεχών ή συγγενών τους στην αμερικάνικη εταιρεία.


Σχολιάστε εδώ