Επί του πιεστηρίου

***

Πώς τα καταφέρνει η κυβέρνηση της Αριστεράς να διώχνει τους ικανούς, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως σε όποια θέση κι αν βρεθούν παράγουν έργο, που αναγνωρίζεται από τους πολίτες… Τελευταίο κρούσμα, η παραίτηση της Γιάννας Αγγελοπούλου από τη θέση της πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων, ύστερα «από κυβερνητικές συμπεριφορές», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της παραίτησής της, χωρίς να διευκρινίζει ποιες ήταν αυτές οι «συμπεριφορές». Δηλώνει δε: «Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα από κανέναν».

***

Να… βλογήσουμε και τα… γένια μας (αν και δεν έχουμε…). Με τρεις μέρες καθυστέρηση μας αντέγραψαν τα «Νέα» στο πρωτοσέλιδο κύριο θέμα τους στο φύλλο της Τετάρτης, με τίτλο «Άγνωστοι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ». Στο «ΠΑΡΟΝ» την περασμένη Κυριακή στην πρώτη σελίδα είχαμε τίτλο: «Η ενοποίηση στον ΕΦΚΑ των ασφαλιστικών ταμείων έφερε το χάος – Χάθηκαν δεδομένα ασφαλισμένων».

Οι φίλοι αναγνώστες μας έχουν άλλη μια απόδειξη για το ότι γνωρίζουν τα γεγονότα, το τι συμβαίνει στη χώρα μας, μέρες πριν από τους άλλους.

***

Τα παιχνίδια του Ερντογάν για τη μακροημέρευσή του στην εξουσία, με τη… μετεξέλιξή του σε Σουλτάνο, έχουν κοστίσει πολύ ακριβά στον τούρκο πολίτη. Τα έσοδα από τουρισμό – ξένους επισκέπτες το 2016 μειώθηκαν κατά 8,9 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2015. Τότε ήταν 23,9 δισ. ευρώ και το 2016 έπεσαν στα 15 δισ. ευρώ. Σε αριθμό τουριστών η μείωση ήταν 10,9 εκατ., από 36,2 εκατ. τουρίστες που πήγαν στην Τουρκία το 2015, τον περασμένο χρόνο έπεσαν στα 25,3 εκατ.

Οι εκτιμήσεις στην Άγκυρα είναι ότι η απώλεια των 8,9 δισ. ευρώ ήταν το… κόστος της τρομοκρατίας και του πραξικοπήματος.

***

Όταν θέλει η κυβέρνηση, λεφτά υπάρχουν. Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, δόθηκαν 25.000 ευρώ στην Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστεράς. Αν ζητήσει αύριο χρήματα μια άλλη εταιρεία που ασχολείται με τη μελέτη της Ιστορίας της Δεξιάς, θα έχει την ίδια αντιμετώπιση, κύριε πρόεδρε;

***

Καλή δουλειά γίνεται στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, όπως προκύπτει από την έκθεση του κ. Ανδρέα Ποττάκη, που επισημαίνει ότι βαθιά χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης έχει λάβει η οικονομική και δημοσιονομική δυσπραγία. Αναφερόμενος δε στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, τις χαρακτηρίζει «ανθρωπιστική κρίση εν μέσω μιας ανθρωπιστικής κρίσης».

Το 2016 οι αναφορές έφθασαν τις 12.000, το δε μεγαλύτερο ποσοστό (29,11%) προβλημάτων κακοδιοίκησης εντοπίζεται στα ασφαλιστικά ταμεία και σε ΝΠΙΔ.

***

Θα μείνει τελικά στην Ιστορία ο Γιάνης Βαρουφάκης για το θράσος του. Σε συνέντευξή του, όταν ρωτήθηκε αν υπέγραψε το κλείσιμο των τραπεζών, είπε ότι υπέγραψε το «πιστοποιητικό θανάτου», αλλά δεν έκανε τη δολοφονία.

***

Δύο στα δύο…

«Τη δεκαετία του ʼ80 ο Ρόναλντ Ρέιγκαν πέτυχε να διασπάσει τη Σοβιετική Ένωση. Τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ εργάζεται για να διασπάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ποιος το είπε; Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι.


Σχολιάστε εδώ