Γερά, ρε Βούζα!

Επειδή, λοιπόν, αυτός ο προπονητής «κατάφερε» να σπάσει μπόλικα ρεκόρ στον «Θρύλο» (μέχρι και με τις τρεις συνεχείς ήττες, πέρα από την εντός έδρας ήττα με τον Πανιώνιο ύστερα από 66 χρόνια!), ο πρόεδρος Μαρινάκης υποχρεώθηκε να τον διώξει – και καλά έκανε. Όπως έγινε γνωστό από τα «παπαγαλάκια» πέριξ του «λιμένος», ο πρόεδρος ενοχλήθηκε για τη δικαιολογία του Μπέντο μετά τον αγώνα στην Τούμπα, όταν είπε ότι μέρος της ήττας οφείλεται στο γεγονός ότι επωλήθησαν βασικοί παίκτες, εννοώντας τον Ιντέγιε και τον Μιλιβόγιεβιτς. Μα αν δεν τους παραχωρούσε τώρα ο πρόεδρος (που πέρασε γύρο στο Europa League, που έχει μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία από τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό -την ΑΕΚ δεν την υπολογίζουν στον Πειραιά-, που έπρεπε να ρεφάρει την οικονομική ζημιά), τότε πότε;

Ο Μπέντο ουσιαστικά ήταν τελειωμένος μετά τον άτυχο αγώνα του πρωταθλητή με τον Πανιώνιο στο «Καραϊσκάκης». Σε αγώνα δηλαδή που είχε 89 λεπτά μπροστά του για να αποφύγει μια ήττα-ντροπή (για τους φανατικούς…) και από τον πάγκο δεν έγινε η παραμικρή ουσιαστική κίνηση ανατροπής, ούτε καν ζητήθηκε από τον εξαιρετικό τεχνίτη, και χρήσιμο ως μπαλαντέρ -έστω και για μισή ώρα-, Τσόρι Ντομίνγκεζ να βοηθήσει, διότι απλά δεν τον υπολόγιζε. Τώρα ο πρωτοπόρος θα πορευτεί με τον Βασίλη Βούζα, έναν πολύ καλό χαρακτήρα ως ποδοσφαιριστή και χαμηλών τόνων ως προπονητή, αλλά και αυτός, όσο μείνει, θα έχει δίπλα του, πλάι του και κοντά του κουστωδία από… συνεργάτες. Γιατί, άραγε; Μήπως ήρθε ο καιρός να επιστρέψει η δημοφιλής ομάδα του Πειραιά στη συνταγή (και την εποχή) της τρόικας Δαρίβα – Μπέμπη – Υφαντή και του «έντεκα αυτοί, έντεκα εμείς, φάτε τους»; Μάλλον όχι, διότι η διοίκηση -όπως δημοσιεύτηκε- ψάχνει σε τρεις ηπείρους για ξένο τεχνικό υψηλών προδιαγραφών κ.λπ. Έτσι κι αλλιώς, χρήμα υπάρχει!

Εδώ που τα λέμε, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα χάσει αυτά που θεωρεί κεκτημένα και στο τρέχον πρωτάθλημα, αφού οι βασικοί του αντίπαλοι δεν θα προκάνουν να τον φτάσουν, με τον ΠΑΟΚ, βέβαια, να κρίνεται ικανός, αλλά καταδικασμένος από εκείνη την πονηρή (περυσινή) ποινή των μείον τριών βαθμών! Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Πανιώνιος -κυρίως- και σε μικρότερο βαθμό η συμπαθητική ομάδα της Ξάνθης. Θα μπορέσουν να αφήσουν έξω δύο από τους τρεις «μεγάλους» της βασικής πεντάδας; Ο Πανιώνιος είχε εξαιρετική ευκαιρία να ξεφύγει αρκετά, αλλά φοβήθηκε την ΑΕΚ και δεν πίστεψε στην ικανότητά του και στην ανωτερότητά του στο μεταξύ τους ντέρμπι, ενώ ο Παναθηναϊκός μπορεί να «πετάει» στα αδιάφορα ματς, όμως στα μεγάλα ζόρια ουδείς μπορεί να μαντέψει πόσο έτοιμος θα παρουσιαστεί και αν θα διαθέτει ανάσες ο κορυφαίος κυνηγός Μπεργκ.

Όπως και ναʼ χει, το τελευταίο 1/5 του τουρνουά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον (και για τους διαιτητές – μην τους ξεχνάμε…).

[email protected]


Σχολιάστε εδώ