Ανθρωπάκια…

Περισσότερο τον έχει δυσαρεστήσει η στάση που τήρησαν στο σύνολό τους βουλευτές και υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, ακόμη κι εκείνοι που συμπορεύτηκαν μαζί του στις εσωκομματικές εκλογές. Ούτε ένας δεν βγήκε δημόσια να τον υποστηρίξει ως προς τις επισημάνσεις που έκανε. Το γεγονός που τον αιφνιδίασε ήταν η ανοιχτή αποδοκιμασία από τον βουλευτή Κ. Καραμανλή (γιο του Αχιλλέα), ο οποίος ούτε λίγο-ούτε πολύ χαρακτήρισε μη σοβαρές τις απόψεις αλλά και την εν γένει στάση του. Η απογοήτευση του κ. Μεϊμαράκη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, καθʼ όσον γνωρίζει πολύ καλά ότι πριν κάνει τις συγκεκριμένες δηλώσεις θα είχε -σίγουρα- επικοινωνήσει και συνεννοηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Εδώ που τα λέμε, ο τελευταίος δεν συμφωνούσε με τις κατά καιρούς εκρήξεις του κ. Μεϊμαράκη. Δεν είναι αυτής της λογικής…

***

Ας πρόσεχε…

Προβληματισμένη, αλλά περισσότερο ανήσυχη, είναι η Ντ. Μπακογιάννη με την υπερδραστηριότητα και τον ρόλο που διαδραματίζει στην παράταξη ο Άδ. Γεωργιάδης. Όχι μόνον διότι διαφωνεί με τις απόψεις του σε βασικά ζητήματα αλλά και με το ύφος των δημόσιων παρεμβάσεών του, ούτε μόνο διότι έχει καταφέρει να βάλει το στίγμα του στην αντιπολιτευτική γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Η ανησυχία της πηγάζει κυρίως από το ότι θεωρεί ότι ο κ. Γεωργιάδης δρα μεθοδικά και βάσει σχεδίου που έχει να κάνει με τις προσωπικές φιλοδοξίες του και την επόμενη ημέρα. Με άλλα λόγια, συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις άλλων κορυφαίων στελεχών ότι σε δεδομένη χρονική στιγμή ο Άδωνης θα επιχειρήσει -με τη βοήθεια του Αντ. Σαμαρά- να πάρει στα χέρια του τη Νέα Δημοκρατία. Πληροφορούμαι δε ότι όταν συνομιλητές της επισημαίνουν ότι «ο Κυριάκος θα τον πληρώσει ακριβά τον Γεωργιάδη» (σ.σ.: Για την απόφασή του να τον κάνει αντιπρόεδρο), η Ντόρα κουνάει συγκαταβατικά το κεφάλι της.

***

Αναμένονται διαγραφές…

Βρίθουν, όπως πληροφορούμαι, στο περιβάλλον του Κυρ. Μητσοτάκη οι θιασώτες της σκληρής γραμμής όσον αφορά τα εσωκομματικά ζητήματα. Και δεν εννοώ ντε και καλά το ευρύτερο (Αντ. Σαμαράς και σία…), αλλά το πολύ στενότερο, αυτούς δηλαδή με τους οποίους συνεργάζεται σε καθημερινή βάση. Με αφορμή λοιπόν την περίπτωση του Β. Μεϊμαράκη, εξέθεσαν μετʼ επιτάσεως στον κ. Μητσοτάκη τη θεωρία τους περί διαγραφών και την ανάγκη να… κόψει τον βήχα σε όλους και όσο το δυνατόν νωρίτερα! Όπως του επισήμαναν, με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ, υπενθυμίζοντάς του ότι κάτι αντίστοιχο έπραξαν και ο Αντ. Σαμαράς και ο Κ. Καραμανλής, ενώ αν διαγράψει τώρα ένα προβεβλημένο στέλεχος θα αποθαρρύνει όλους εκείνους που έχουν κατά νου στην πορεία να αμφισβητήσουν τις επιλογές του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ασπάζεται σε μεγάλο βαθμό τη συγκεκριμένη θεωρία. Εξ ου και η πρόβλεψη (προειδοποίηση) από το περιβάλλον του ότι «η πρώτη διαγραφή δεν θα αργήσει».


Σχολιάστε εδώ