Χρονιά των ρεκόρ το 2016 για τον Όμιλο ΕΛΠΕ

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ομίλου Στάθης Τσοτσορός κάνοντας τον απολογισμό του προηγούμενου έτους και υπογράμμισε ότι έγινε μεγάλο έργο στον τομέα των υποδομών, αφού διευρύνθηκαν οι διεθνείς συνεργασίες, μπήκαν οι βάσεις για την προσέλκυση νέων πελατών και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλήρες πρόγραμμα χρηματοοικονομικής εξυγίανσης, μείωσης του δανεισμού και των υποχρεώσεων προς προμηθευτές.

Τέλος, ο κ. Τσοτσορός ανέφερε πως καταρτίζεται νέο, φιλόδοξο πενταετές πρόγραμμα (2017-2021) ενεργειακού μετασχηματισμού και βιώσιμης ανάπτυξης, που θα αποτελέσει οδικό χάρτη του Ομίλου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδιασμού για το 2050.

Ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης, από την πλευρά του, τόνισε ότι «ο Όμιλος πορεύεται σταθερά στη σταδιακή μετατροπή του σε έναν ενεργειακό Όμιλο με δεσπόζουσα θέση στην ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για την εξασφάλιση πολλαπλών πηγών προμήθειας πρώτων υλών με ευνοϊκές συμφωνίες και την ανάπτυξη της διεθνούς εμπορίας σε πετρελαϊκά και άλλα ενεργειακά προϊόντα, ενώ θα εντείνουμε τις έρευνες για ανακάλυψη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε όλο τον ελλαδικό χώρο».


Σχολιάστε εδώ