Οι… αγάπες δεν κρύβονται

Το «πρόβλημα» (για τον… κ. Μητσοτάκη) ήταν ότι και στις δύο περιπτώσεις τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δικαίωναν τον Κ. Καραμανλή και τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών του, ενώ κατέρριπταν και τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων. Αντίθετα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκρινε όχι απλά σκόπιμο αλλά αναγκαίο να παραστεί στην παρουσίαση ενός βιβλίου -ήσσονος σημασίας συγκριτικά- δημοσιογράφου (Γ. Βλαστάρη). Όπου ήταν έντονη η παρουσία του… ΠΑΣΟΚ, με νυν και πρώην στελέχη. Τι κοινό έχει με όλους αυτούς ο κ. Μητσοτάκης; Πρώτον, θέλουν να πάρουν εκδίκηση από τον Αλ. Τσίπρα και να ανέβουν στην εξουσία. Και δεύτερον, μισούν τον… Καραμανλή!

***

Στους Δελφούς, όπου είχε πάει για το Οικονομικό Φόρουμ, βρήκαν την Ντ. Μπακογιάννη οι «βόμβες» του Β. Μεϊμαράκη για τις… «τζάμπα μαγκιές». Αναστατωμένη αλλά και ανήσυχη για τις παρενέργειες που θα μπορούσαν να υπάρξουν, άρχισε να τηλεφωνεί σε βουλευτές και στελέχη, απορώντας από τη μια για την κίνηση αυτή του Μεϊμαράκη να… αμφισβητήσει τον Κυρ. Μητσοτάκη και από την άλλη ζητώντας από όλους να πέσουν οι τόνοι και να κλείσει όσο γίνεται γρηγορότερα το μέτωπο.

***

Οι πολλές και ποικίλης έντασης αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά το πρόσωπό του ουδόλως -όπως πληροφορούμαι- πτοούν ή ανησυχούν τον Άδ. Γεωργιάδη. Κάθε άλλο. Είναι δε πεπεισμένος ότι κανείς δεν θα μπορέσει να του κλείσει τον δρόμο προς τη… δόξα. Όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς ότι έγινε αντιπρόεδρος ενός κόμματος που μέχρι πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια λοιδορούσε και συκοφαντούσε. Ο επόμενος μεγάλος στόχος του είναι η πρωτιά (σε ψήφους) στις επόμενες εκλογές στη Βʼ Αθηνών. Προκειμένου να εδραιώσει τη θέση του ως αντιπρόεδρος, αλλά περισσότερο για να ενισχύσει το προφίλ ως… μελλοντικός «δελφίνος».

***

Αποδέκτες της… αλαζονικής συμπεριφοράς του επικοινωνιολόγου και στενού συμβούλου του Κυρ. Μητσοτάκη, Τ. Θεοδωρικάκου, έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Στις κομματικές συσκέψεις φέρεται σαν να είναι ο μόνος που… κατέχει την αλήθεια και συνήθως δείχνει να υποτιμά τις απόψεις των άλλων. Ένα πρόσωπο που μέχρι πριν από έναν χρόνο δεν είχε καμιά σχέση με τη Νέα Δημοκρατία έχει εξελιχθεί σε… τρίτο (άτυπο) αντιπρόεδρο και καθορίζει τις τύχες της.

***

Δίαυλο επικοινωνίας με τη Νέα Δημοκρατία μαθαίνω ότι έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό η -προερχόμενη από το Ποτάμι- ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου. Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό ώστε κάποιοι να θεωρούν σχεδόν βεβαία τη συνεργασία (προσχώρησή) της. Σημειώνω ότι όταν η κ. Μάρκου είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι, άπαντες θεωρούσαν ότι η ένταξή της στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν… μονόδρομος. Ως φαίνεται, δεν ήταν…


Σχολιάστε εδώ