Μόνο θα προεδρεύει ο Κιμούλης

Όπως μας τόνισε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας, ο κ. Γ. Κιμούλης θα είναι μόνο πρόεδρος, χωρίς καμία αρμοδιότητα

Κύριο πρόσωπο, που θα έχει το κουμάντο, θα είναι ο κ. Νίκος Μανωλόπουλος, πρώην γενικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής και στενός συνεργάτης του Χρήστου Λαμπράκη.

Στο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο τα τέσσερα μέλη διορίζονται από την κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα πέντε είναι η δικηγόρος Ματίνα Στέα, ο επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ανδρέας Νοταράς, ο Γιώργος Κουμεντάκης από την Εθνική Λυρική Σκηνή, ο Δημήτρης Δημητρόπουλος από την Εθνική Βιβλιοθήκη και ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος.

Για όσους δεν το έχουν ακόμα επισκεφθεί (760.000 πολίτες το έχουν ήδη πράξει), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνει ένα πάρκο έκτασης 210 στρεμμάτων και τα κτίρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης (22.000 τ.μ.) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (28.000 τ.μ.). Χάρη στις νέες εγκαταστάσεις, η Εθνική Βιβλιοθήκη θα μπορέσει να προστατεύσει και να αναδείξει καλύτερα τις πλούσιες συλλογές της.

Η δε Λυρική αποκτά μια εντυπωσιακή κεντρική αίθουσα όπερας (με ιδιαίτερες τεχνολογικές δυνατότητες), αντάξια των καλύτερων της Ευρώπης, αλλά και μια δεύτερη πειραματική σκηνή και αίθουσες μπαλέτου και μουσικής.


Σχολιάστε εδώ