Με νέα πνοή, ο Ερυθρός Σταυρός δίνει καθημερινά κουράγιο σε κάθε πάσχοντα

Ο λόγος για τον Αντώνη Αυγερινό, διακεκριμένο επιστήμονα στον χώρο της Υγείας, ακούραστο και υπερδραστήριο άνθρωπο, που κατόρθωσε να βγάλει τον ΕΕΣ από το τέλμα, την απραξία και κυρίως την απαξίωση.

Ο Αντώνης Αυγερινός, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ξανακέρδισε την εμπιστοσύνη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, η οποία είχε αρθεί για κάποιο διάστημα. Το σημαντικότερο όμως από όλα είναι ότι επαναδραστηριοποίησε τους Ερυθροσταυρίτες -οι οποίοι είναι όλοι τους εθελοντές, προσφέροντας έργο χωρίς χρήματα-, ώστε ο ΕΕΣ να είναι καθημερινά δίπλα και να δίνει κουράγιο και ελπίδα σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που πάσχουν. Μέρα ή νύχτα, με κρύο ή καύσωνα, οι Ερυθροσταυρίτες είναι πάντα στον δρόμο για να δώσουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό, ένα τσάι ή έναν καφέ, ένα μπουκαλάκι νερό αλλά και κουβέρτες και καθαρά ρούχα σε Έλληνες ή πρόσφυγες, σε απόκληρους της κοινωνίας, σε όλους εκείνους που η οικονομική κρίση ή ο πόλεμος τους έχει τσακίσει. Όμως δεν είναι μόνον αυτά, αφού ο ΕΕΣ κάθε μήνα πληρώνει σε δεκάδες οικογένειες τον λογαριασμό του ρεύματος ή το πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ενώ οι Ερυθροσταυρίτες είναι παρόντες σε γήπεδα, πρόσφατα και στα καρναβάλια, σε ένα σωρό εκδηλώσεις, σε χιόνια και πλημμύρες, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειάζεται.

Αλλά και τον Αντώνη Αυγερινό δεν θα τον δείτε να κάθεται στην αναπαυτική πολυθρόνα του προέδρου, απόμακρο και ξεκομμένο από τον ανθρώπινο πόνο. Θα τον συναντήσετε και αυτόν στον δρόμο με τους Ερυθροσταυρίτες, όλη την ημέρα, να συμπαραστέκεται στους πάσχοντες, να δίνει το «παρών» σε δεκάδες εκδηλώσεις για να βρει χορηγούς, να στήνει τραπεζάκια σε πλατείες και εκδηλώσεις για να διακηρύξει το μήνυμα του εθελοντισμού, που εκφράζει ο ΕΕΣ. Το μεγάλο του παράπονο όμως και η αγωνία του είναι ότι δεν έχει τόσους εθελοντές όσους χρειάζεται ο οργανισμός, ώστε να μπορέσει να προσφέρει περισσότερα και σε περισσότερους ανθρώπους.

Άρης Μπερζοβίτης


Σχολιάστε εδώ