Για εμάς τους Έλληνες ο τουρισμός είναι ένας διάλογος πολιτισμών

«Για εμάς τους Έλληνες, σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, ο τουρισμός είναι ένας διάλογος ανάμεσα στους ανθρώπους, και συγκεκριμένα ένας διάλογος πολιτισμών. Και μέσα από αυτόν, με τη νοοτροπία που έχουμε οι Έλληνες, θέλουμε να συμβάλουμε στην παγκόσμια ειρήνη». Δοθείσης της ευκαιρίας, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον γενικό γραμματέα να ενώσει τη φωνή του προκειμένου να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. «Ανήκουν στον Παρθενώνα, ανήκουν στον πολιτισμό», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Ριφάι έκανε λόγο για την εξαιρετική πρόοδο που έχει σημεουσει η χώρα μας στα θέματα του τουρισμού τα τελευταία δύο χρόνια και εξήρε το έργο που έχει επιτελέσει στον τομέα αυτό η κυβέρνηση. «Πιστεύω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για ένα θαύμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ένα θαύμα ενάντια σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, όπου πραγματικά η οικονομική συγκυρία και οι γεωπολιτικές συνθήκες έχουν δυσκολέψει κατά πολύ το έργο σας.

Αλλά θα έλεγα ότι τα αποτελέσματα είναι αξιοσημείωτα. Και αυτό έχει να κάνει με την αφοσίωση και το σοβαρό έργο της κυβέρνησης και το δικό σας».


Σχολιάστε εδώ