Αν ξεφύλλιζε τον Θουκυδίδη

Είναι όμως περισσότερο από τα παραπάνω αν εφησυχάζει όταν ο τόπος του απειλείται χυδαία και προκλητικά, κινδυνεύει η ελευθερία του και δεν κάνει τίποτα, δεν συγκινείται για να λάβει τα στοιχειώδη μέτρα.

Αν ο κ. Ν. Φίλης , πρώην υπουργός Παιδείας και απηνής διώκτης της αρχαίας κουλτούρας, ξεφύλλιζε λίγο Θουκυδίδη θα παρατηρούσε ότι ο μέγας αυτός πατριώτης και στρατηγός διατύπωσε το εξής δόγμα: «Μια χώρα, για να προοδεύει, ευημερεί και εξασφαλίζει την ελευθερία των πολιτών της, πρέπει να είναι τουλάχιστον ισοδύναμη με τις γειτονικές της». Ένα δόγμα που έγινε αποδεκτό παγκοσμίως.

Αργότερα ήρθαν άλλοι, πιο ήπιοι από τον Θουκυδίδη, που δεν αναφέρθηκαν σε ισότητα ισχύος αλλά σε στοιχειώδη αποτροπή. Αν αναζητήσει τη διαφορά ο κ. Ν. Φίλης, γιατί είμαι βέβαιος ότι δεν τη γνωρίζει, θα αντιλαμβανόταν ότι εκτίθεται όταν επιτίθεται κατά του κ. Π. Καμμένου για τους εξαγγελθέντες -θεωρητικά και ως ευχολόγια, εφόσον δεν υπάρχει το χρήμα- εξοπλισμούς που είναι εξαιρετικά αναγκαίοι. Εξάλλου τους εξοπλισμούς αποφασίζει η κυβέρνηση, διά του κ. Καμμένου.

Αν ο κ. Ν. Φίλης αποφάσιζε να επιτεθεί σε κάποιον, θα έπρεπε να ρίψει τα βέλη του στις προηγούμενες κυβερνήσεις, που είχαν εγκληματικά εγκαταλείψει τους εξοπλισμούς, την άμυνα της χώρας, που αιφνίδια (;), μετά την επιθετικότητα Ερντογάν, διαπιστώθηκε ότι είναι ασθενής…

Ο κ. Ν. Φίλης, λοιπόν, αφού πρότεινε εγκατάλειψη Καμμένου, πράγμα που ουδόλως ενδιαφέρει τη στήλη, υπέδειξε στο κόμμα τον αρραβώνα με το… «βρώμικο» ΠΑΣΟΚ. Κι όλα αυτά για να μην απωλεσθεί η εξουσία. Ομολογώ ότι κάθε ημέρα ανακαλύπτω κι έναν νέο… ευφυή υπουργό που προδίδει την ανεπάρκεια του πολιτικού κόσμου.

***

Προς δόξα του κ. Πολάκη

• Στις 24 Φεβρουαρίου, τη νύκτα, διατέθηκε από το ΓΕΑ ένα… υπερφρούριο C-130 (αυτό ήταν διαθέσιμο) για τη μεταφορά πάσχοντος νηπίου τριών μηνών από τη Ζάκυνθο στην Αθήνα! Τα τρία νοσοκομειακά ελικόπτερα του κ. Πολάκη συνεχίζουν να… λιάζονται, ανενεργά. Κατά τʼ άλλα, ο κ. αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αδόλεσχος και πολυλογάς, βάλλει κατά πάντων.

***

Οι «όσιες Μαρίες», Γερμανοί

• Δεν πέρασαν δύο ημέρες από το λίαν αποκαλυπτικό άρθρο συνεργάτη μας, την προηγούμενη Κυριακή, για τις «λαδιές» των Γερμανών εις βάρος της χώρας μας και ήρθε μια είδηση, απευθείας από τη Βρέμη, η οποία τα επιβεβαιώνει πλήρως.

• Η εισαγγελία της μεγάλης αυτής γερμανικής πόλης διατύπωσε κατηγορητήριο κατά πέντε αξιωματούχων γερμανικών εταιρειών για δωροδοκία ελλήνων επισήμων (το ταγκό της διαφθοράς, που χορεύεται από δύο…). Ιδού και μερικές πικάντικες λεπτομέρειες

• Τέσσερις γερμανοί και ένας έλληνας συνεργάτης της εξοπλιστικής εταιρείας RHEINMETALL DEFENCE ELECTRONICS «λάδωσαν» έλληνες αξιωματούχους μεταξύ 1998-2011.

• Το συνολικό ποσό λαδώματος ανέρχεται σε 3,3 εκατ. ευρώ (σ.σ.: Ψιλοπράγματα σε σχέση με άλλες συναφείς υποθέσεις).

• Το αντικείμενο προώθησης ήταν το αντιαεροπορικό σύστημα ASTRAD και το σύστημα ελέγχου πυρός των αρμάτων LEOPARD. Ο κ. Τσακαλώτος έχει ψιθυρίσει κάτι σχετικό στο αφτί του κ. Σόιμπλε;

***

Να ξεκαθαριστεί…

Επειδή σʼ αυτές τις περιπτώσεις δεν χωρούν σκιές, αμφισβητήσεις ή παρασκηνιακές συζητήσεις, πρέπει το υπουργείο Άμυνας να απαντήσει ευθέως σε διαφόρους υπαινιγμούς ή σχόλια που διατυπώθηκαν και αφορούν τους εξοπλισμούς και τα εξʼ αυτών σκάνδαλα.

Τα «ΝΕΑ» (18 Φεβρουαρίου – «Μικροπολιτικός») δημοσίευσαν σχόλιο με τίτλο «Οι παλιοί λογαριασμοί του Καμμένου στο Μόναχο», στο οποίο ο ανταποκριτής της αναφέρει επί λέξει:

«Πρέπει να κλείσουν οι παλιοί λογαριασμοί με εταιρείες που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, όπως RHEINMETALL και KRAUSS-MAFFEI, αν θέλουν να συμμετέχουν σε νέες αμυντικές προμήθειες…».

Κατʼ αρχάς, νομίζω ότι ο τίτλος είναι λάθος, αφού οι παλιοί λογαριασμοί δεν είναι του Καμμένου αλλά προκατόχων του και το κλείσιμο δεν είναι θέμα ενός υπουργού, αν θέλει να μην μπλέξει, αλλά των αρμόδιων υπηρεσιών.

Ωστόσο, επειδή υπάρχουν «εν πλω» δεκάδες φάκελοι δικογραφιών με χοντρές αρπαχτές, πρέπει να μάθει ο φορολογούμενος πολίτης τι ακριβώς γίνεται πίσω από την πλάτη του. Η σιωπή δεν είναι η προσφορότερη επιλογή.

***

Πίσω στον Μεσαίωνα

• Είναι λίαν εκρηκτικό μείγμα. Είναι δύο παράγοντες σφόδρα ανησυχητικοί κι επικίνδυνοι.

• Ο κ. Ερντογάν, προχωρώντας σε πλήρη ισλαμοποίηση της χώρας του, «επέτρεψε» (δηλαδή το επέβαλε εμμέσως) στις στρατευμένες γυναίκες, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, να φέρουν μαντήλα κάτω από το πηλίκιο! Πού βρισκόμαστε; Πιο πίσω από τον Μεσαίωνα; Ανταγωνίζεται στον θρησκευτικό φανατισμό το ISIS;

• Κι από κοντά ο πρωθυπουργός του κάνει με τα χέρια του το σήμα των Γκρίζων Λύκων μέσα στην Τουρκική Βουλή και απειλεί με απόβαση στα Ίμια.

• Την Καθαρά Δευτέρα, ενώ εμείς πετάγαμε χαρταετούς, οι Τούρκοι έστειλαν πολυάριθμα F-16 να πετάξουν πάνω από τα κεφάλια μας.

• Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, πολύ μεγάλη. Αυτοί είναι αδίστακτοι…

***

Ελληνικά OSCARS…

• Ν. Ξυδάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: «Το επάγγελμα του ψαρά είναι πιο επικίνδυνο απʼ αυτό του αστυνομικού».

• Χρ. Σπίρτζης, υπουργός Μεταφορών: «Οι προχθεσινές αποφάσεις του Eurogroup έχουν τέτοια σημασία για τους Έλληνες όσο η απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913».

• Ν. Φίλης, πρώην υπουργός: «Να φύγουμε από τον δεξιό Καμμένο και να πάμε με το ΠΑΣΟΚ, ας ʽʽβρωμάειʼʼ».

• 16 βουλευτές Νέας Δημοκρατίας: «Πρέπει να προχωρήσουμε στο ʽʽΤάμα του Έθνουςʼʼ» (εδώ καράβια χάνο­νται…).

• Και το OSCAR, εξ ημισείας:

– Στους 16 βουλευτές της ΝΔ.

– Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, για τους αστέρες, τόσου υψηλού IQ, που δια­θέτει.

***

DOGMA Φίλη

• Προς δημοσιογράφους (22.2.2017): «Τα επιχειρησιακά αεροπλάνα που πάμε να πάρουμε (σ.σ.: Εννοεί τα F-35) δεν κάνουν για το Αιγαίο…

Στην τρέχουσα συγκυρία προτεραιότητα έχει η κοινωνική πολιτική και όχι οι εξοπλισμοί».

• Ερωτήματα:

Πρώτον: Ρώτησε τον συνάδελφό του στο κόμμα, πλήρως ενημερωμένο σε όλα ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσα, να τον ενημερώσει επί του θέματος; Ξέρει ότι για τα περί ου ο λόγος μαχητικά γίνονται σήμερα απλές φιλολογικές συζητήσεις και αν, λέω αν, αποφασισθεί η απόκτησή τους, η απόφαση θα ληφθεί έπειτα από δύο χρόνια και το πρώτο θα παραληφθεί το… 2028;

Δεύτερον: Μήπως το κοινωνικό πρόβλημα σήμερα θα μπορούσε, μερικώς, να αντιμετωπισθεί με περιορισμό του διορισμού μετακλητών – αργόμισθων;

• Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Φίλης ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Έδινε, τότε, έναν παρά για την Άμυνα;

***

Οι, κατά Πάγκαλον, μη παραγωγικοί…

• Ειδικά στελέχη -πυροτεχνουργοί- του ΣΞ κλήθηκαν να εξουδετερώσουν, με κίνδυνο της ζωής τους, τη βόμβα που απειλούσε ολόκληρη συνοικία, το Κορδελιό, στη Θεσσαλονίκη…

Οι μη παραγωγικοί του Πάγκαλου, όντος παραγωγικότατου σε αδολεσχίες, μπουρδολογίες και φληναφήματα.

• Τα πυροσβεστικά της ΠΑ το 2016 πραγματοποίησαν 1.257 εξόδους και 2.815 ώρες πτήσεως, ενώ τα ελικόπτερά τους 135 αποστολές έρευνας – διάσωσης με 218 ώρες πτήσεως.

Οι πιλότοι και τα πληρώματα ανήκαν όλοι στην κατηγορία των, κατά Πάγκαλον, μη παραγωγικών.

• Θα παρακαλούσα τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιωργάκη να μας κάνει έναν απολογισμό έργου της διετούς θητείας του στον θώκο.

Τα του βίου και πολιτείας του στο ΥΠΕΞ επί Σημίτη τα ξέρουμε.

***

Δίκη SIEMENS

• Άρχισε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και, μετά τα τυπικά, αναβλήθηκε για αύριο, Δευτέρα 6 Μαρτίου.

• Οι κατηγορούμενοι 64, όλοι ευγενή παιδιά, που έλεγε ο αξέχαστος Τσιφόρος, αρνούνται, φυσικά, πάσα ενοχή. Από πολιτικούς παρών ήταν μόνο ο Θόδωρος Τσουκάτος, που εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι έλαβε από την εταιρεία μίζα 1 εκατ. γερμανικά μάρκα, τα οποία παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.

Η κ. Φ. Γεννηματά, τελικά, ξέρει αν παρελήφθησαν ή όχι τα χρήματα;

• Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσε και η κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου με το κόμμα της.

***

• Καμμένος (1.3.2017): «Η Τουρκία εξαπολύει υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδος. Αν τα ψευτοεπεισόδια εξελιχθούν σε πράξη, θα εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα εθνικά σχέδια».

• Σωστή τοποθέτηση. Ο κ. Φίλης συμφωνεί;


Σχολιάστε εδώ