ΑΔΕΔΥ: Έρχονται περικοπές 20% – 35% στις συντάξεις!

Τονίζει, επίσης, ότι «δεν έχει υπολογιστεί, μέχρι τώρα, καμία σύνταξη μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου (12/5/2016) και όταν συμβεί αυτό οι συνταξιούχοι θα βιώσουν περικοπές στις συντάξεις 20% – 35%», ενώ «οι δραματικές περικοπές στην επικουρική ασφάλιση και το ΜΤΠΥ θα αποτελέσουν οδηγό για αυτά που θα ακολουθήσουν και στην κύρια ασφάλιση, καθώς εκεί ουσιαστικά έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Αναφερόμενη στους εργαζομένους στα ασφαλιστικά ταμεία, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει: «Τα σημα­ντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν είναι: α) Ο κίνδυνος να προκύψει ʽʽτυχόν πλεονάζονʼʼ προσωπικό, όπως αναφέρει διάταξη νόμου, το οποίο θα τεθεί σε κινητικότητα για άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. β) Το ενδεχόμενο να προκύψουν μετακινήσεις προσωπικού από πόλη σε πόλη στην περιφέρεια. γ) Το εργασιακό χάος που έχει αρχίσει να εμφανίζεται, αλλά όχι στην πλήρη έκτασή του.

Ο κίνδυνος της διαθεσιμότητας για τους ʽʽπλεονάζοντεςʼʼ δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι να προσδιοριστούν οι θέσεις που θα μετακινηθούν».


Σχολιάστε εδώ