ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών

• Ο κ. Κοτζιάς έχει αναλάβει τη διαχείριση των τουρκικών προκλήσεων και σε επίπεδο επικοινωνίας, καθώς η ανταλλαγή ανακοινώσεων το προηγούμενο διάστημα μεταξύ της Άγκυρας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πυροδοτούσε το κλίμα. Πάντως ο Νίκος Κοτζιάς, με το ακαδημαϊκό ύφος και την ανάλυσή του, έστειλε το μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι ο μοναδικός πραγματικός φίλος της στην περιοχή, αλλά αυτό δεν πρέπει να παρεξηγηθεί, ενώ τόνισε πως σε περιπτώσεις παραβιάσεων του διεθνούς δίκαιου «δεν θα είμαστε πάντοτε ανεκτικοί». Μια προειδοποίηση που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών δεν κρύβει τις εκτιμήσεις του ότι οι τουρκικές κινήσεις και προκλήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε «ατύχημα»…

• Συνεχίζεται με αμείωτη… ένταση η στελέχωση του πολιτικού γραφείου του ΑΝΥΠΕΞ κ Γ. Κατρούγκαλου. Έτσι, τοποθετήθηκαν εκεί οι μετακλητοί Νικόλαος Κατσαρός και Μαρία Λεντούδη και ως ειδική σύμβουλος η Ευγενία-Αριστέα Κοψίδη.

• Η συνταγή που ακολουθούν όσοι κινούνται γύρω από το τουρκικό προξενείο στη Θράκη είναι γνωστή. Βρίσκοντας αφορμή ακόμη και σε άσχετα περιστατικά επιχειρούν να ηρωοποιήσουν στελέχη του χώρου και να τα θυματοποιήσουν έναντι μιας απροσδιόριστης επιθετικότητας που στοχοποιεί, υποτίθεται, τη μειονότητα.

• Έτσι, μετά τον δήμαρχο που χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δήμου για προσωπική χρήση, που όταν ασκήθηκε η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία καταγγέλθηκε ως επίθεση στη μειονότητα, έτσι και τώρα, ένα καταδικαστέο ούτως ή άλλως περιστατικό, ο εμπρησμός του αυτοκίνητου ενός μειονοτικού δημοσιογράφου, θεωρήθηκε θέμα για το οποίο έπρεπε όλοι οι τουρκοσύλλογοι, οι ψευδομουφτείες, το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ να βγάλουν ανακοινώσεις, που λίγο πολύ άφηναν να εννοηθεί ότι η επίθεση έγινε λόγω της ακραίας, επιθετικής προς την Ελλάδα αρθρογραφίας του δημοσιογράφου.

• Φανταστείτε ότι ακόμη και η οργάνωση-σφραγίδα του τουρκικού παρακράτους, ήτοι ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσων, που εδρεύει στη Σμύρνη, εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης, αφήνοντας αιχμές για την Ελλάδα:

• «…Ο στόχος των αυξανόμενων τον τελευταίο καιρό επιθέσεων που γίνονται κατά της ʽʽτουρκικήςʼʼ μειονότητας ʽʽΔυτικής Θράκηςʼʼ είναι η φίμωση, ο εκφοβισμός των μειονοτικών. Αυτές οι επιθέσεις δεν θα μπορέσουν ποτέ να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα της ʽʽτουρκικήςʼʼ μειονότητας. Ως ʽʽΤούρκοιʼʼ Ρόδου και Κω ζητάμε τη διαλεύκανση αυτής της επίθεσης…».

• Στο ίδιο κλίμα και με ταυτόσημες διατυπώσεις ήρθε και η ανακοίνωση του ΚΙΕΦ. Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι και άλλες ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από τουρκοσυλλόγους είχαν σχεδόν τις ίδιες διατυπώσεις, γεγονός που γεννά υποψίες ότι ένας ήταν ο συγγραφέας των ανακοινώσεων, τις οποίες κατόπιν διένειμε στους συλλόγους προς δημοσίευση, αλλά ότι κάνεις δεν αναφέρθηκε σε κάτι που αποκάλυψε μία ημέρα μετά ο «Αντιφωνητής» και τα tourkikanea.gr.

• Αποκάλυψαν ότι εκεί που πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο του μειονοτικού δημοσιογράφου υπήρχε γραμμένο με μπογιά στον τοίχο ένα απειλητικό μήνυμα («Μακριά από τη γυναίκα μου»), που φυσικά κανείς δεν γνωρίζει εάν αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση και κάποια πράξη αντεκδίκησης, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να καταγραφεί…

Χαμπάρι δεν έχει πάρει η ΝΔ

Στο Μοσχάτο, πρώην Συγγρού και πρώην Ρηγίλλης, ακούει κανείς; Ωραίοι οι πατριωτισμοί και οι ευαισθησίες, αλλά μάλλον κάνετε λάθος εάν νομίζετε ότι θα σας χαρίσει ψήφους το τουρκικό προξενείο επειδή παίζετε σε διπλό ταμπλό στη Θράκη… Μαθαίνουμε από τα tourkikanea.gr ότι πρόεδρος στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας εξελέγη ο Ερτζάν Αχμέτ.

• Καμιά αντίρρηση. Απλώς επειδή ο σύλλογος αυτός είναι από τους πιο φανατικούς συκοφάντες της Ελληνικής Πολιτείας στα διεθνή φόρα, δεν είναι και πολύ λογικό να προΐσταται του συλλόγου ο νεαρός δικηγόρος που έχει εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ.

• Περιμένουμε λοιπόν άμεσες απαντήσεις από τη ΝΔ, πριν δούμε τον Ερτζάν Αχμέτ, υπό την ιδιότητα του προέδρου του συλλόγου, να εμφανίζεται σε διεθνή φόρα και να καταγγέλλει την παραβίαση των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας…

• Η Ελλάδα εδώ και μήνες έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης ενός αλβανού εμπόρου ναρκωτικών με αρχικά Κ. Μπ., ανανέωσε δε το ένταλμα στο τέλος Ιανουαρίου, καθώς ο συγκεκριμένος Αλβανός κατηγορείται ότι είναι ο επικεφαλής κυκλώματος 11 τουλάχιστον μελών, Αλβανών και Ελλήνων, που ευθύνονται για τη διακίνηση, την περίοδο 2014-2016, 83 κιλών κοκαΐνης και 3.800 κιλών ινδικής κάνναβης προς πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ο συγκεκριμένος Αλβανός κυκλοφορεί ανενόχλητος στην Αλβανία, στους Αγίους Σαράντα, και έχει υψηλή προστασία. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν η ασυλία που απολαμβάνει ο συγκεκριμένος σχετίζεται με τα κυκλώματα που, σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν και στις μυστικές υπηρεσίες, χρηματοδοτούν με «ναρκοευρώ» τις οργανώσεις που προωθούν τον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό…

• Συνταξιοδοτήθηκαν, λόγω ορίου ηλικίας, οι πληρεξούσιοι υπουργοί Αʼ Αλ. Οικονομόπουλος και Ν. Τσαμαδός και οι σύμβουλοι πρεσβείας Αʼ Δ. Τρανός και Τ. Χριστόπουλος.

• Μερικές φορές τα σχόλια είναι περιττά. Γιʼ αυτόν τον λόγο σας μεταφέρουμε μερικά από όσα περιλάμβανε η ανακοίνωση που εξέδωσε η λεγόμενη Συμβουλευτική Επιτροπή «Τούρκων Δυτικής Θράκης», της οποίας προΐσταται ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμ. Μέτε, για την «επέτειο» των επεισοδίων που είχαν προκληθεί στη Θράκη το 1988.

• Σε αυτή την ανακοίνωση λοιπόν επισημαίνεται ότι «οι ʽʽΤούρκοιʼʼ της ʽʽΔυτικής Θράκηςʼʼ στις 29/1/1988, μη αντέχοντας την άρνηση της αναγνώρισής τους, κραύγασαν σε όλο τον κόσμο το ʽʽΕίμαστε Τούρκοιʼʼ, λέγοντας ένα ʽʽφτάνειʼʼ στις αδικίες με τις οποίες έκλεισαν σύλλογοι επειδή είχαν τη λέξη ʽʽτουρκικόςʼʼ στην επωνυμία τους. Για αυτόν τον λόγο εδάρησαν και υπέστησαν κάθε είδους υλική και ηθική ζημία… Παρά το ότι πέρασαν χρόνια από τις 29/1/1988, σήμερα ακόμη απορρίπτεται η εθνική ταυτότητα της ʽʽτουρκικήςʼʼ μειονότητας ʽʽΔυτικής Θράκηςʼʼ και παρεμποδίζονται θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες της. Η γνώμη και οι απόψεις της αγνοούνται σε όλα τα θέματα που την αφορούν. Οι μουφτείες τελούν υπό κατοχή και συνεχίζεται το πραξικόπημα κατά της θρησκευτικής ελευθερίας των ʽʽΤούρκων Δυτικοθρακιωτώνʼʼ. Σαν να μην έφτανε αυτό, μετά τις μουφτείες μας, με τον νόμο για τους 240 ιμάμηδες, έβαλαν στο μάτι και τα τζαμιά μας. Οι αρμόδιοι, που επί χρόνια κλείνουν τα μάτια στις εκπαιδευτικές ανάγκες της ʽʽτουρκικήςʼʼ μειονότητας, καθημερινά συνεχίζουν να παραβιάζουν την αυτόνομη δομή της μειονοτικής εκπαίδευσης… Η ʽʽτουρκικήʼʼ μειονότητα ʽʽΔυτικής Θράκηςʼʼ θα συνεχίσει να ζητά από τους έλληνες κρατικούς αξιωματούχους την άρση των απάνθρωπων και άδικων πρακτικών, που αποτελούν έναν μαύρο λεκέ στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας…».

• Η Ελληνική Δημοκρατία είναι εξαιρετικά ανεκτική. Το να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη συμβουλευτική επιτροπή γνωστοί ακραίοι παράγοντες της μειονότητας, που έχουν και άλλου τύπου δεσμούς με το τουρκικό παρακράτος, που εκπροσωπείται από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, είναι κατανοητό. Όμως υπάρχει ζήτημα, και πολύ σοβαρό, όταν παραμένουν ως μέλη στη συμβουλευτική επιτροπή κομματικοί, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της μειονότητας.

• Η Δημοκρατία μας είναι και οφείλει να είναι εξαιρετικά ανεκτική, αλλά δεν μπορεί να αυτοχειριάζεται στη Θράκη…

Ο εξωφρενικός
[email protected]


Σχολιάστε εδώ