Τρέχουμε μαζί στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ο Ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και η συμμετοχή των ανθρώπων της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» σε αυτόν εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από τη χρονιά (το 1817) που ο «πατέρας» της νόσου, ο Δρ Τζέιμς Πάρκινσον, δημοσίευσε το πρώτο σύγγραμμα που περιέγραφε τα συμπτώματά της, το «Δοκίμιο για την τρομώδη παράλυση» (An Essay on the Shaking Palsy).

Από εκείνη την πρώτη περιγραφή έως σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και έχει συντελεσθεί μεγάλη πρόοδος στη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου. Ακρογωνιαίος λίθος όμως για μια καλή ποιότητα ζωής παραμένει η συστηματική γυμναστική, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της κινητικότητας και αυξάνει τα επίπεδα ενεργητικότητας των ασθενών.

«Η εφετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για την κοινότητα των ασθενών, των φροντιστών και των γιατρών τους, αφού συμπληρώνονται δύο αιώνες από την ανακάλυψη της νόσου Πάρκινσον και η Ιατρική μπορεί σήμερα, καλύτερα παρά ποτέ, να την ελέγξει και να την αντιμετωπίσει, προσφέροντας πολλά και καλά χρόνια ζωής στους ασθενείς», δήλωσε ο πρόεδρος της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση» Δρ Παναγιώτης Ζήκος, νευρολόγος, υπεύθυνος του Ιατρείου Νόσου Πάρκινσον στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Και πρόσθεσε: «Ένας από τους βασικούς στόχους της “ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση” είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της και η ποιότητα αυτή ασφαλώς είναι πολύ καλύτερη όταν γυμναζόμαστε συστηματικά».

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον Ημιμαραθώνιο με τα χρώματά της “ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κίνηση” πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή.

Για πληροφορίες: Γραμμή Βοήθειας Πάρκινσον
«ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση»: 210. 222 44 66 (10:00-18:00)
Facebook: EPIKOYROS.kinesis
E-mail: [email protected]
ή [email protected]
Ιστοσελίδα: www.parkinsonportal.gr


Σχολιάστε εδώ