Ξεχωριστά Κούλουμα στη Φρεαττύδα

Έτσι, από την Κυριακή το απόγευμα, στις 6.30, στη διασταύρωση Φίλωνος και Βʼ Μεραρχίας θα υπάρχει ένα ατέλειωτο υπαίθριο πάρτι με ολοκληρωτικό ξεφάντωμα, που θα έχει τίτλο: «Η Τρούμπα το 1960». Μέσα από δρώμενα, σκηνικά και μουσικές της εποχής θα επιχειρηθεί να αναβιώσει η Τρούμπα εκείνης της περιόδου και να γιορτασθεί η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς σʼ αυτό το μοτίβο. Το πρόγραμμα έχουν ετοιμάσει οι καταστηματάρχες της περιοχής και το γλέντι θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα.

Για την Καθαρά Δευτέρα οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλία παραδοσιακού κρητικού συγκροτήματος στην πλαζ της Φρεαττύδας, πέταγμα χαρταετού και φυσικά δωρεάν διανομή σαρακοστιανών εδεσμάτων, λαγάνας και άφθονου κρασιού.

Όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο επιδιώκει να δώσει ευκαιρίες διασκέδασης στους δημότες που υποφέρουν από την κρίση αλλά και να προσελκύσει κόσμο στην πόλη.

Γεγονός παραμένει πάντως πως η περιοχή του ευρύτερου Πειραιά έδωσε για μια ακόμη φορά τον τόνο για τις Απόκριες, αφού εκτός από τον Δήμο Πειραιά, σημαντικά δρώμενα (καρναβάλια) είχαμε στον Δήμο Νίκαιας – Ρέντη και στον γειτονικό Μοσχάτου – Ταύρου.

***

• Εντυπωσιακή από κάθε άποψη ήταν η εκδήλωση της ΔΗΡΑΠ, της Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά που λειτουργεί το Κανάλι 1, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στη μεγάλη αίθουσα του μαγαζιού «Μπελούνγκα», στην Τρούμπα, πάνω από 300 άτομα έδωσαν το «παρών», δείχνοντας ότι το Κανάλι 1 αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και είναι το αγαπημένο ΜΜΕ των Πειραιωτών. Την πίτα έκοψε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως η Δημοτική Αρχή στήριξε και θα στηρίζει το Κανάλι 1 και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της μαζί με τη διοίκηση για να προχωρήσει σε ισόρροπη και κοινοδημοτική ανάπτυξη. Την αμέριστη συμπαράστασή τους στο Κανάλι 1 έδειξαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, οι πρώην υπουργοί Κ. Αρβανιτόπουλος και Θ. Δρίτσας, σχεδόν σύσσωμη η αντιπολίτευση (ήταν το σύνολο -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας και του συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας»), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Δαβάκης, οι περισσότεροι αντιδήμαρχοι (Χαρβαλάκου, Σιγαλάκος, Βοϊδάκης, Αργουδέλης, Γαϊτανάρος), η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Κορίνα Λαουλάκου, ο διοικητής της Τροχαίας Πειραιά Σπ. Λάσκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Σταματόγιαννης, η διευθύντρια του ΙΚΑ Πειραιά Βάνα Αργυροπούλου, ο εμβληματικός επίτιμος πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Νίκος Διαμαντής, ο γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος και πολλοί άλλοι.

• Την επόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου θα γίνουν οι καθιερωμένες δημαιρεσίες σε όλους τους δήμους της χώρας και φυσικά στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, μηδαμινές θα είναι οι αλλαγές που θα γίνουν, καθώς η σύνθεση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου θα είναι η ίδια. Σίγουρα θα υπάρξει μεγαλύτερη αντιπροσώπευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα διάφορα όργανα του δήμου και τις επιτροπές, αφού πριν από δυόμισι χρόνια ο συνδυασμός είχε αποχωρήσει και τις θέσεις που δικαιούνταν οι σύμβουλοί τους τις κατέλαβαν οι σύμβουλοι του τρίτου συνδυασμού («Λιμάνι της Αγωνίας»). Αλλαγές δεν προβλέπεται να γίνουν ούτε στις ηγεσίες των δημοτικών επιχειρήσεων. Θα υπάρξουν λίγες μόνο στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Σε δεύτερη φάση θα υπάρξουν οι αλλαγές στις αντιδημαρχίες, που κι εδώ θα είναι περιορισμένες, καθώς αμετακίνητοι παραμένουν οι Αγραπίδης, Χαρβαλάκου-Γλύκα, Μελάς, Σιγαλάκος, Γαϊτανάρος, Αργουδέλης, ενώ υπό αναδόμηση φέρεται μόνο ο Ν. Καλαμακιώτης.

• Έτοιμο να αποπλεύσει για το τελευταίο ταξίδι του, με προορισμό τα διαλυτήρια της Τουρκίας, είναι το «Παναγιά Τήνου», που μέχρι πρότινος ήταν ημιβυθισμένο στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο τις τελευταίες μέρες, ύστερα από προσπάθειες εξειδικευμένων συνεργείων, σηκώθηκε, άδειασαν τα νερά που είχε μέσα, στεγανοποιήθηκε και τώρα είναι έτοιμο να ταξιδέψει για τελευταία φορά. Πριν από τις 15 Μάρτη το πλοίο θα έχει αποχαιρετήσει τον Πειραιά.

• Τελικά το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) έδωσε τη συγκατάθεσή του προκειμένου να γίνουν τα έργα ανάπλασης στα γήπεδα μπάσκετ του Πορφύρα και του Φοίνικα. Η απόφαση αυτή ενθουσίασε τους κατοίκους της Πειραϊκής, αφού τα χρήματα για την ανακαίνιση των δύο γηπέδων είχαν εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και τα έργα ήταν απαραίτητα για την ασφαλή χρήση τους από τα παιδιά. Αν λοιπόν το ΚΑΣ δεν έδινε την έγκρισή του, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, όλα θα πήγαιναν στράφι.

• Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός θα τοποθετηθεί στη στέγη του εμπορικού συγκροτήματος επί των οδών Χατζηκυριακού και Μαρίας Χατζηκυριακού. Ο σταθμός αυτός θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει για τις καιρικές αλλαγές που επίκεινται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, πολύ συχνότερα από εκείνον της ΕΜΥ και φυσικά με μεγαλύτερη ακρίβεια, αφού στην περιοχή του Πειραιά είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για τον καιρό, λόγω της ιδιόμορφης γεωγραφικής του θέσης.

• Μέχρι τις 30/11/2017 παρατάθηκε η παραχώρηση ενός απορριμματοφόρου από τα πλεονάζοντα του Δήμου Πειραιά στον Δήμο Περάματος. Ο Δήμος Περάματος αναλαμβάνει τις πάσης φύσεως επισκευές που απαιτούνται για το όχημα αλλά και τη συντήρησή του, σύμφωνα με τις οδηγίες του εργοστασίου κατασκευής του.


Σχολιάστε εδώ