Μια σύναξη πίσω από την πρεσβεία του Τραμπ

Κάποια στιγμή πήρε το μάτι μου και τον πρύτανη της βορειοελλαδίτικης δημοσιογραφίας, τον Νίκο Μέρτζο με το… τσιγκελωτό μουστάκι, την καρδιά του «Ελληνικού Βορρά», της ημερήσιας εφημερίδας της Δεξιάς. Κάπου είδα και τον καλό και μαχητικό συνάδελφο Μανώλη Κοττάκη. Τι να σημαίνει αυτή η σύναξη; διερωτήθηκα. Το έψαξα από δω, το έψαξα από κει, τελικά έμαθα ότι ήταν εν όψει της απονομής μεταλλίου στον Νίκο Μέρτζο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για την προσφορά του στη δημοσιογραφία και στην ενημέρωση του λαού της Βόρειας Ελλάδας. Δυο λέξεις θα πω, ο Νίκος Μέρτζος είναι από τους δημοσιογράφους που λείπουν σήμερα.

***

* Έχουν αρχίσει να ανησυχούν στην Πάτρα οι γηγενείς Νεοδημοκράτες από τον νιόφερτο, μεταγραφή από το Ποτάμι, Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος μέσα σε έναν μήνα έχει μπει βαθιά στο κόμμα και είναι πανταχού παρών, στην πόλη αλλά και σε όλη την Αχαΐα. Και ήδη θεωρείται ότι στις εκλογές, όποτε γίνουν, θα πάρει την πρωτιά. Παρότι θα είναι υποψήφιος ο αδελφός του Μιχάλη Μπεκίρη, σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ σε θέματα επικοινωνίας και στρατηγικής, Φάνης. Ανήσυχος μαθαίνω ότι είναι και ο Σαμαρικός, νυν βουλευτής Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ μετά την προσχώρηση του Φωτήλα και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προβληματίζεται αν πρέπει να κατέβει υποψήφιος, όπως είχε αποφασίσει εδώ και καιρό.

* Η παρατεταμένη αφωνία του Β. Μεϊμαράκη, εκτός από τα ερωτήματα της μεγάλης πλειονότητας των γαλάζιων βουλευτών, έχει προκαλέσει και τα επικριτικά (έως ειρωνικά…) σχόλια στελεχών πέριξ του Κυρ. Μητσοτάκη.

* Στις συνομιλίες τους με δημοσιογράφους, κι όχι μόνο, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι ο πρώην αρχηγός της παράταξης δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Τη δεινή κατάσταση της οικονομίας, την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, τα νέα επώδυνα μέτρα που φέρνει η συμφωνία με τους δανειστές κ.ά. «Εκτός και αν δεν θέλει να στενοχωρήσει την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Θυμούνται και τα περί συναίνεσης που έλεγε παραμονές των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015…

* Από τα μέσα του 2018 η Ελλάδα βγαίνει στις Αγορές. Παρηγοριά στον άρρωστο… Κι όσο αντέξει με τα παραμύθια. Ως τότε, οι… φιλεύσπλαχνοι Σάιλοκ-εταίροι μας θα συνεχίσουν να παίρνουν τη δόση τους.


Σχολιάστε εδώ