Η Ελλάδα προτεκτοράτο της Γερμανίας (Από την οποία ληστεύεται ασυστόλως…)

Ερέθισμα για να γράψω αυτό το κείμενο υπήρξε ένα σχόλιο (5.2.2017) του «ΠΑΡΟΝ». Αντιγράφω: «Στα πράσα πιάστηκε για άλλη μια φορά ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Bank, λίγες ημέρες μετά το πρόστιμο ύψους 7,2 δισ. δολ. που τους επέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την πώληση τοξικών ενυπόθηκων δανείων. Η Αγγλία επέβαλε στην Deutsche Bank πρόστιμο 629 εκατ. δολ. επειδή δεν μπόρεσε να αποτρέψει ύποπτες συναλλαγές ύψους 10 δισ. δολ…».

Τις απάτες των δικών σας ανθρώπων, κύριε Σόιμπλε, που μας κουνάτε το δάχτυλο, στραβωμάρα έχετε και δεν τις βλέπετε;

Υπενθυμίζω στους αναγνώστες μου ότι επί Σημιτοκρατίας υπήρξαν αρκετές συμβάσεις πολεμικού υλικού, που πέραν της υπερκοστολόγησης, η οποία δεν αρκούσε να κορέσει τους εντεύθεν-κακείθεν άρπαγες , καπελώνονταν με τα λεγόμενα SWAPS (π.χ. ελικόπτερα APACHE κόστους 650 εκατ. δολ. καπελώθηκαν με 70 εκατ. δολάρια, ελικόπτερα NH-90 κόστους 660 εκατ. ευρώ καπελώθηκαν πάλι με 70 εκατ. ευρώ), τα οποία συνομολογούνταν από την αγαπημένη από Σημιτογιάννους Deutsche Bank!

Προσθέτω ότι και ο τροφοδότης λογαριασμός KORONI του κ. Χ. Καράβελα της SIEMENS, που διοχέτευε τις μίζες, στην DB… κούρνιαζε. Θα αποτελέσει πλεονασμό, εξάλλου, να αναφέρω τις ληστείες των γερμανικών εταιρειών στους εξοπλισμούς. Παρακάμπτω την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα εταιρεία-εκμαυλίστρια SIEMENS, θυμίζω άρματα, υποβρύχια , πυροβόλα, ναυπηγεία, εκσυγχρονισμός F-4, κ.ά., και έρχομαι στα… φρέσκα.

Οι γερμανικές «επενδύσεις»

Ο κ. Σόιμπλε και η παρέα του, ενώ επιχειρούν να στραγγαλίσουν τους έλληνες πολίτες, ουδένα έλεγχο ασκούν σε γερμανικές επιχειρήσεις που επενδύουν χωρίς λεφτά. «Η γερμανική εταιρεία FRAPORT, στην οποία ανατέθηκε η εκμετάλλευση των αεροδρομίων Ελλάδος, με απαίτηση Μνημονίων, δεν έχει καταβάλλει 1,23 δισ. ευρώ για να προχωρήσει η επένδυση…», καταγγέλλει η «Εφημερίδα των Συντακτών» (8.2.2017).

Η ίδια εταιρεία, διαβάζω στο «Έθνος» (17.2.2017), φοροδιαφεύγει στη Γερμανία, διατηρώντας αρκετές εταιρείες offshore, στη Μάλτα.

Και άλλες γερμανικές ατασθαλίες εν Ελλάδι – Ληστεία εν ψυχρώ

Κτηνώδης η συμπεριφορά των Βρυξελλών και των τραπεζών της Β. Ευρώπης στην Ελλάδα.

NOAM ΤΣΟΜΣΚΙ («Jacobinmag», 4.2.2017)

Έχω στα χέρια μου παραπεμπτικό φάκελο (ΒΜ 618/2013) της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος (ΑΠ 20492/2016. 10-6-16) προς Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Αθήνας, με τον οποίο παραγγέλλεται τακτική ανάκριση με άμεση ποινική δίωξη κατά των εταιρειών:

• MERCEDES BENZ HELLAS AE

• BMW HELLAS AE

για τα παρακάτω αδικήματα:

• Λαθρεμπορία κατʼ εξακολούθηση

• Νομιμοποιήσεις εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κατʼ εξακολούθηση

Το κατηγορητήριο στρέφεται κατά των κορυφαίων στελεχών των δύο εταιρειών, των οποίων ζητείται η παραπομπή. Οι απώλειες του Ελληνικού Δημοσίου ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ στην πρώτη περίπτωση και τα 11 εκατ. ευρώ στη δεύτερη!

Δηλαδή, ενώ οι δανειστές, με επικεφαλής τον κ. Σόι­μπλε, έγδερναν και φτωχοποίησαν τους έλληνες πολίτες στις Βρυξέλλες, το ίδιο έκαναν εδώ οι γερμανικές εταιρείες! Το διάστημα 2010-2013, τότε που οι Έλληνες διαπραγματεύονταν, άφηναν τη χώρα να λεηλατείται. Δηλαδή τότε που η Ελλάδα υφίστατο μια κτηνώδη συμπεριφορά γερμανικής εταιρείας μας έκλεβαν με διάφορα τεχνάσματα και, ταυτόχρονα, ανέπτυσσαν αθέμιτο συναγωνισμό σε α­νταγωνιστές τους! Μήπως συνεχίζουν να το κάνουν, αφού δεν έγινε παραπομπή;

Και άλλες…

Η «Καθημερινή» (5.2.2017) κάνει εκτεταμένη έρευνα για τα οχήματα ΕΚΑΒ, από τα οποία το 50% είναι εκτός λειτουργίας στην Αττική. Πήρα αφορμή να ξαναδώ το θέμα στην εφημερίδα μας, το «ΠΑΡΟΝ», όπου υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες (τελευταία 30.10.2016). Ιδού το «love story», εν συντομία.

• Στις 20.12.2014, ο τότε πρόεδρος του ΕΚΑΒ, άνθρωπος υψηλού κύρους και ηθικής, ναύαρχος κ. Δ. Παπαγιαννίδης ήταν έτοιμος, ύστερα από σειρά διαφανών διαδικασιών, να αναθέσει την προμήθεια 190 οχημάτων σε τρεις εταιρείες. Το θέμα δεν προχώρησε λόγω άρνησης ενός κομματάνθρωπου να υπογράψει.

• Ο φάκελος προωθήθηκε στον επόμενο υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή, ο οποίος, αφού τον επεξεργάστηκε (!) επί εξάμηνο, υπέγραψε επιλεκτικά σύμβαση (31.7.2016) αγοράς 90 οχημάτων με τη MERCEDES (!), αγνοώντας τις δύο άλλες. Δεν ανταποδίδω ύποπτες προθέσεις, φυσικά, στον κ. υπουργό. Ίσως παγιδεύτηκε. Αλλά έχω το δικαίωμα να διερωτηθώ: Όταν από κάποιον έλληνα πολίτη απαιτείται φορολογική ενημέρωση για να συμμετέχει σε διαγωνισμό, γιατί δεν έγινε το ίδιο για τη MERCEDES, που την ίδια ώρα εδιώκετο για βαρύτατες, οικονομικές, εγκληματικές πράξεις;

Τον φάκελο στη συνέχεια ανέλαβε ο κ. Π. Πολάκης, που τον κρατάει κλεισμένο σε ένα ντουλάπι επί ενάμισι χρόνο, δεν κάνει ανάθεση στις υπόλοιπες, χωρίς δικαιολογία, υποσχόμενος επανάληψη.

Πότε θα γίνει αυτός ο διαγωνισμός; Ισχύει ακόμη η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή χάθηκε; Στον νέο διαγωνισμό θα λάβει μέρος η MERCEDES, αφού ήδη απολαύει του προνομίου της communality, δηλαδή της ομοιοτυπίας; Φυσικά, δεν περιμένω απάντηση.


Σχολιάστε εδώ