Επενδύσεις και ανάπτυξη εξαγωγών οι στρατηγικοί άξονες της DEMO ΑΒΕΕ

Στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των εργαζομένων και των συνεργατών της εταιρείας ο πρόεδρος της DEMO Σταύρος Δέμος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας:

«Το 2016 ήταν μια χρονιά σκληρή για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, την οποία όμως αντιμετωπίσαμε με επικέντρωση στις εξαγωγές και προσήλωση στην ποιότητα. Παράλληλα αυξήσαμε την απασχόληση (70 άτομα επιπλέον προσλάβαμε το 2016), ενώ εφαρμόσαμε καινοτόμα προγράμματα παροχών για τις γυναίκες εργαζόμενες της DEMO».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της DEMO Δημήτρης Δέμος, ευχαρίστησε και τα 50 τμήματα της εταιρείας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε κάθε ένα από αυτά, ενώ τόνισε ότι «οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά κρατήθηκαν στα ίδια επίπεδα με το 2015, παρότι η ελληνική αγορά φαρμάκου βιώνει μια πρωτοφανή κατάσταση, η οποία είναι δύσκολα διαχειρίσιμη, ιδιαίτερα από ελληνικές εταιρείες που δεν έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό. Η εξαγωγική δυναμική της DEMO ήταν αυτή που έκανε και τη διαφορά, καθώς ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της DEMO είναι στο 47% ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας (81%) να κατευθύνεται σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους».

Παράλληλα ο κ. Δέμος ανακοίνωσε ότι το 2017 θα ολοκληρωθεί η επένδυση που είχε δρομολογηθεί την τελευταία 3ετία, κόστους 35 εκ.ευρώ, σε ό,τι αφορά τον περεταίρω εκσυγχρονισμό και επέκταση των εγκαταστάσεων της DEMO.

Ήδη από την άνοιξη του 2016 η εταιρεία παρέλαβε νέες μηχανές με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες (μηχανή Πλαστικών Αμπουλών και Λυοφιλοποιητές), ενώ τον επόμενο μήνα νέα μηχανήματα έρχονται να συμπληρώσουν τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό στις γραμμές πενεμών και κεφαλοσπορινών.


Σχολιάστε εδώ