Επί του πιεστηρίου

***

Γενέθλια είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Έκλεισε δύο χρόνια στο ανώτατο αξίωμα της χώρας μας. Που το τίμησε και με το παραπάνω. Πανταχού παρών. Σε κάθε γωνιά της χώρας, δίπλα στον άνθρωπο, να βοηθάει όπου μπορεί. Και οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου πάντα ανοιχτές. Και με λόγο και παρεμβάσεις στους έξω, πάντα στο πλαίσιο της υπεράσπισης των ελληνικών δικαίων. Να ʼσαι καλά, Πρόεδρε.

***

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι πραγματικά μας μαγειρεύουν οι… εταίροι μας, τι κουστούμι θέλουν να μας ράψουν. Νομίζουν ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ τους. Ίσως, αλλά για πόσο ακόμη; Δεν καταλαβαίνουν ότι σκάβουν τον δικό τους λάκκο; Έχουν την ψευδαίσθηση ότι οι χαμένοι είναι οι αδύναμοι, ένας από τους οποίους είμαστε κι εμείς, η Ελλάδα. Κακό του κεφαλιού τους. Όσο επιμένουν στην ίδια πολιτική, γιγαντώνουν την Ακροδεξιά. Όχι ότι έγινε ο κόσμος ξαφνικά ακραίος, φασίστας. Είναι η… λύση για να πάρει όσο πιο σκληρή εκδίκηση μπορεί. Μόνο που θα πρέπει ο κόσμος να κοιτάζει ταυτόχρονα ποιο θα είναι το νέο που θα αντικαταστήσει το σημερινό, που αυτοκτονεί. Και πώς δεν θα επανέλθει αυτό που διέλυσε ό,τι είχε δημιουργηθεί.

Στο χέρι μας είναι. Φθάνει να μην αλλοτριωθούμε άλλη φορά από την Κίρκη της καλοπέρασης…

***

«Η υπομονή έχει και τα όριά της», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στη συνηθισμένη παρελκυστική τακτική τού… υποκατάστατου του Ερντογάν στα κατεχόμενα, τουρκοκύπριου ηγέτη Ακιντζί. Μακάρι να τη δούμε –την υπομονή– να τελειώνει, Πρόεδρε, γιατί εδώ που τα λέμε, παρά πολύ τους έχεις εμπιστευθεί και έχεις πέσει στην παγίδα τους, νομίζοντας ότι θέλουν μια ειλικρινή λύση για να ζήσουν ομαλά οι δύο κοινότητες. Χρόνο κερδίζουν, μέχρι να πάρουν ολόκληρη την Κύπρο. Καιρός λοιπόν, Πρόεδρε, να αλλάξεις ρότα. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος έχει δείξει τον δρόμο.

***

Οι ικανοί δεν παροπλίζονται ποτέ. Απόδειξη, ο Σταύρος Λεκκάκος, ο οποίος ύστερα από μια πετυχημένη διαδρομή στην Τράπεζα Πειραιώς, δίπλα στον Μιχάλη Σάλλα, παραιτήθηκε για να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη ΜΙG, στην οποία είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.


Σχολιάστε εδώ