ΕΟΚ σημαίνει πρωτοπόρες ιδέες…

Είναι επίσης γνωστό ότι κοντά σε αυτόν τον γηραιό παράγοντα βρίσκονται επίσης κάποιας ηλικίας στελέχη. Συνεπώς, θα ήταν εξαιρετικά ευχάριστο αν από αυτούς τους παράγοντες προέκυπταν φρέσκες ιδέες, με προοπτική αλλά κυρίως με πρόβλεψη για έλλειψη βίας σε τελικό του κυπέλλου καλαθόσφαιρας.

Αμ δε! Άκουσα τις δηλώσεις ενός συμπαθούς ηλικιωμένου, ονόματι Αριστείδη Γολέμη, βʼ αντιπροέδρου της ΕΟΚ, και ανατρίχιασα με όσα ανέφερε για τα θλιβερά έκτροπα του «Παλαί ντε Σπορ» της Θεσσαλονίκης. Ο άνθρωπος αυτός, που αφέθηκε από τη διοίκηση της ομοσπονδίας μόνος και έρημος σε ρόλο υπεύθυνου της διοργάνωσης, δηλαδή να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, το μόνο που κατάφερε ήταν να βγάλει λόγο, ενώπιον της τηλεοπτικής κάμερας, μετά τον αγώνα:

«Ήταν σφάλμα να κάνουμε τον τελικό στην έδρα του Άρη».

«Φταίει η αστυνομία για τα επεισόδια, διότι δεν έκανε τίποτα όταν άτομα χωρίς εισιτήριο ή πρόσκληση τρύπωναν στις εξέδρες».

«Νομίζω ότι θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας από όσα συνέβησαν».

Μα είναι δυνατόν να μην έχουν βγάλει οι άτυχοι αυτοί άνθρωποι τα συμπεράσματά τους ύστερα από τόσες τραγωδίες; Για γιορτή μιλάνε πριν τους τελικούς και μετά τη λήξη τους μετράνε καταστροφές γηπέδων, εισαγγελικές διαταγές για έρευνα, συλλήψεις και καταμερισμό ευθυνών, για να καταλήξουν συνήθως στο συμπέρασμα πως το μεγάλο κομμάτι της ευθύνης ανήκει στην αστυνομία.

Κι όμως, ο φετινός τελικός του κυπέλλου μπάσκετ θα μπορούσε να γίνει και να ολοκληρωθεί ήρεμα, αν η ομοσπονδία κατέληγε σε επιλογές που θα μηδένιζαν (ή θα περιόριζαν) την εμφάνιση βίας μέσα στο γήπεδο. Για παράδειγμα, ένα κλειστό γυμναστήριο σε μικρή επαρχιακή πόλη, όπου θα μπορούσε εύκολα να αστυνομευτεί η είσοδος, αλλά και διανομή εισιτηρίων 50-50 στους δύο φιναλίστ, αποφεύγοντας τα γνωστά κόλπα του παρελθόντος, θα ήταν λύσεις.

Όπως ακούστηκε (κατόπιν εορτής βέβαια), στο «Παλαί» βρίσκονταν περισσότεροι οπαδοί του Άρη από εκείνους του Παναθηναϊκού. Και ότι οι «Αρειανοί» κάτι χρώσταγαν στους «βάζελους», που πριν από τρία χρόνια στο Ηράκλειο, πάλι σε τελικό, τα εισιτήρια είχαν καταλήξει σε ποσοστό 85% στους φίλους του Παναθηναϊκού! Αυτά τα πράγματα θέλουν προσοχή, κύριε Γολέμη.

Όσο για τις άφθονες κροτίδες που ανταλλάχτηκαν στις εξέδρες του… «Nick Galis Hall», υποτίθεται ότι βρέθηκαν στις τσέπες των χούλιγκαν ένεκα πλημμελούς ελέγχου της αστυνομίας. Μόνο που υπεύθυνοι για τον έλεγχο αυτήν τη φορά ήταν ιδιωτικοί άνδρες εταιρείας σεκιούριτι τους οποίους είχε προσλάβει η ομοσπονδία, μόνοι και μόνο επειδή φοβόταν ότι η αστυνομική δύναμη ίσως δεν κατάφερνε να φέρει σε πέρας το έργο της. Μικρή απορία: Άραγε, πού βρισκόταν ο πρόεδρος Βασιλακόπουλος την ώρα του ματς; Που βρισκόταν ο νέος υφυπουργός των σπορ; Στοιχεία αναφέρθηκαν μόνο για τον γενικό γραμματέα. Βρισκόταν -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- στη Νέα Ορλεάνη για το All Star Game και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! Άξιος!

[email protected]


Σχολιάστε εδώ