Είμαστε περήφανοι για σας

Παράλληλα επισήμανε τον ρόλο που οι ίδιοι διαδραματίζουν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων αλλά και τη διάδοση της ελληνικής κουλτούρας και του πολιτισμού. «Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το παράθυρο εκείνο από το οποίο η Σαουδική Αραβία μπορεί να συνεργαστεί και στον οικονομικό τομέα με τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, σε μια κρίσιμη στιγμή και για την ίδια την Ευρώπη», ανέφερε.

Απευθυνόμενος προς τους ομογενείς ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «είμαστε περήφανοι, και εγώ προσωπικά, γιατί μεταφέρετε στη Σαουδική Αραβία αυτό το μήνυμα της δημιουργικότητας, της εφευρετικότητας, το δαιμόνιο το οικονομικό των Ελλήνων, που υπήρξε μια από τις μεγάλες αρετές του δικού μας έθνους, κάτι που δυστυχώς δεν το αξιοποιήσαμε πάντα όσο θα έπρεπε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη χώρα αυτή για έναν επιπλέον λόγο, διότι μέσα από την οικονομική συνεργασία ενισχύουν τον διάλογο μεταξύ των δύο πολιτισμών. «Υπάρχει αυτός ο διάλογος πολιτισμών και θρησκειών», πρόσθεσε, «που μας επιτρέπει να αντιληφθούμε ότι στον αγώνα για την ειρήνη και εναντίον της τρομοκρατίας είμαστε όλοι μαζί. Και είναι τεράστιο λάθος να υπάρχουν στον χώρο της Δύσης άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι το Ισλάμ από τη φύση του, την ουσία του, είναι συνδεδεμένο με τη βία. Το ακριβώς αντίστροφο. Εκείνοι οι οποίοι γίνονται τρομοκράτες εν ονόματι του Ισλάμ είναι οι χειρότεροι εχθροί του Ισλάμ».

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα την ξεπεράσουμε την κρίση» και «θα μείνουμε πιστοί στο ευρωπαϊκό μας όραμα, στην ευρωπαϊκή μας πορεία, θα συμβάλουμε να ξεπεράσει και η ίδια η Ευρώπη την κρίση την οποία σήμερα αντιμετωπίζει».


Σχολιάστε εδώ