100.000 ελεύθεροι επαγγελματίες κλείνουν τα «μπλοκάκια» τους!

Οι μεγάλοι χαμένοι, κάτι που ούτε ο κ. Τάσος Πετρόπουλος δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, από τους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων μέχρι τους λογιστές, τους φοροτεχνικούς, τους δικηγόρους και άλλους πολλούς, με τις συνολικές απώλειες από κάθε είδους φόρους και εισφορές να πλησιάζουν ακόμη και το 80%! Μόνο οι εισφορές των μισθωτών μηχανικών ανέρχονται σε 46,06% για κύρια σύνταξη, ασθένεια, επικουρική και εφάπαξ, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας, από τη μέρα που ψηφίστηκε ο νόμος μέχρι και πριν από μία εβδομάδα 56.150 μπλοκάκια έχουν κλείσει και η πρόβλεψη είναι για 100.000 το επόμενο δίμηνο. (Σημειώνουμε ότι κάθε μπλοκάκι είναι και ένας ασφαλισμένος.)

Εκτός εκπτώσεων πολλοί κλάδοι – Το ΣτΕ, η ελπίδα τους

Ο κ. Κόλλιας φώτισε μία από τις πολλές πλευρές των αδικιών που περιέχει το νέο Ασφαλιστικό: «Εμείς ως οικονομολόγοι και ως επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιρούμαστε από τις εκπτώσεις που προβλέπει ο νόμος για τα πέντε πρώτα χρόνια εφαρμογής του.

Ανάλογα με το εισόδημα, οι εκπτώσεις αυτές πάνε μέχρι το 50% που προβλέπεται για άλλους επιστήμονες, για άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. Και βέβαια εδώ μιλάμε για μια κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ισότητας των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών, που δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Θεωρούμε ότι η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει το έργο της και θα δικαιώσει αυτήν την προσφυγή ακύρωσης που καταθέσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας».


Σχολιάστε εδώ