Το τι ακούστηκε για τον Καμίνη δεν λέγεται

Η συζήτηση έγινε ενώπιον βουλευτών και ανώτερων στελεχών του Κινήματος. Πήρε όμως σύντομα άλλη τροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση ανέβηκε στο κατακόρυφο όταν μέλη της Νομαρχιακής Αʼ Αθήνας, μιλώντας -όπως είπαν- για λογαριασμό των περισσότερων δημοτικών συμβούλων που ήταν παρόντες, ξεσπάθωσαν εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Τι ακούστηκε δεν λέγεται, αφού η οργή κατά των πολιτικών επιλογών του δημάρχου και του περιβάλλοντός του ήταν ασυγκράτητη.

Οι επιθέσεις αφορούσαν το ανύπαρκτο έργο, τη βρώμικη πόλη, το κατεστραμμένο κέντρο, τα ναρκωτικά, τους μετανάστες, τους σπασμένους δρόμους, το σκοτάδι, την αναποτελεσ- ματικότητα. Δεν σταμάτησαν ωστόσο εκεί.

Σύντομα απέκτησαν μεγαλύτερη σφοδρότητα και άρχισαν να λέγονται ανοιχτά πλέον κουβέντες για απαξίωση των δημοτικών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, αχαριστία του δημάρχου, σχέσεις με ΜΚΟ, κλειστές πόρτες, πολιτικές συνομωσίες, συσκέψεις όπου συμμετέχουν μόνον «εκλεκτοί», καταστρατήγηση των δημοκρατικών διαδικασιών, φόβο και πολλά άλλα.

Οι βόμβες έπεφταν βροχή, καθώς η προσπάθεια ελάχιστων να τον υπερασπιστούν δεν βρήκε ανταπόκριση σχεδόν σε κανέναν από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, ενώ ορισμένοι σιγοψιθύριζαν ενθαρρύνοντας δειλά τα τολμηρά μέλη της νομαρχιακής.

Τα γεγονότα δεν έληξαν ωστόσο. Μέσα και έξω από την αίθουσα του ισογείου ακούγονταν κραυγές και διόλου ευγενικοί χαρακτηρισμοί, που σταμάτησαν μόνο έπειτα από παρέμβαση των ψυχραιμότερων και των φρουρών του κτιρίου.

Χαρακτηριστικό του χάσματος που επικρατεί πλέον ανάμεσα στον δήμαρχο και στο ΠΑΣΟΚ είναι και όσα αναφέρθηκαν για την περίπτωση του Ελαιώνα. Ενώ η Δημοτική Αρχή προχωράει εκεί στην εγκατάσταση χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, παζαριών, μουσουλμανικού τεμένους, αποτεφρωτηρίου, η άποψη των μελών του ΠΑΣΟΚ είναι να εφαρμοστεί το διάταγμα Λαλιώτη για τη δημιουργία χώρων πρασίνου.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το γυαλί έχει ραγίσει μεταξύ του Γιώργου Καμίνη και του ΠΑΣΟΚ. Οι πολιτικοί δρόμοι τους είναι τελείως διαφορετικοί. Όπως εξάλλου εκμυστηρεύονται πολλοί σύμβουλοι του συνδυασμού του, που δεν προέρχονται μόνο από τον χώρο των «πράσινων», δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές τους, καθώς το κλίμα για τον δήμαρχο είναι βαρύ και μη αναστρέψιμο…


Σχολιάστε εδώ