Τους κρέμασαν…

Ξέρετε με ποιον τρόπο εξαπάτησαν εκείνους που είχαν λάβει δάνεια με επιδότηση επιτοκίου, παρότι ήταν συμβεβλημένα με τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας; Αρχικά τους παρουσίασαν ως μόνη εναλλακτική τη μη πληρωμή τους για τρεις μήνες, στη συνέχεια τους τα χαρακτήρισαν ως μη εξυπηρετούμενα, καταγγέλλοντας τις σχετικές συμβάσεις, και στο τέλος τους ανάγκασαν να προχωρήσουν σε νέες ρυθμίσεις με δυσμενέστερους όρους.

***

• Μιας και ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Αντώνης Αγαπητός αποφεύγει να μας απαντήσει για την ύπαρξη ή μη του από 23 Οκτωβρίου 2015 ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ του ίδιου και του νομίμου εκπροσώπου της πλοιοκτήτριας ναυτιλιακής εταιρείας και του ΕΓ/ΟΓ «Παναγία της Τήνου», που δεσμεύει την πρώτη ακτοπλοϊκή για την αποπληρωμή χρεών της δεύτερης, επανερχόμαστε και ρωτάμε: 1) Τον υπεύθυνο της νομικής της υπηρεσίας, που οφείλει να είναι ενήμερος για τα νομικά θέματα, να επιλαμβάνεται της διαχείρισής τους, να προτείνει τρόπους διασφάλισης των συμφερόντων της εταιρείας, κ.λπ., αν αληθεύει ότι τον Οκτώβριο του 2015, επικαλούμενος απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, έχει υπογράψει επιστολή εντολής πληρωμής 10.000 ευρώ, η οποία παραπέμπει στο παραπάνω έγγραφο. 2) Τον υπεύθυνο λογιστηρίου, που οφείλει να παρακολουθεί τις οικονομικές συναλλαγές, να καταχωρεί τα τιμολόγια, κ.λπ., αν είναι γεγονός πως τον Οκτώβριο του 2015, επικαλούμενος μέρος της συμβατικής υποχρέωσης της εταιρείας, έχει επίσης υπογράψει επιστολή εντολή πληρωμής εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η οποία παραπέμπει στο παραπάνω έγγραφο.

• Κυρία πρόεδρε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών, από τη στιγμή που -σύμφωνα με το μέλος του γενικού σας συμβουλίου κ. «Κ»-, στα οικονομικά του «μαγαζιού» σας έχει γίνει διασπάθιση χρήματος, γιατί υποβάλλατε ερώτημα προς την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τον έλεγχο των βιβλίων της προκειμένου να αποταθεί αν είναι απαραίτητη η διενέργεια πλήρους διαχειριστικού – φορολογικού ελέγχου και δεν υλοποιήσατε άμεσα τη συνεδριακή σας απόφαση που έχει ληφθεί από πέρυσι σχετικά με το θέμα; Έχουμε συνέχεια…

• Ούτε εκπρόσωπος συγκεκριμένων συμφερόντων να ήταν ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Πιτσιόρλας, ο οποίος προπαγάνδιζε με τόσο πάθος τα έργα μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα! Και σαν μην έφθανε αυτό, έφτασε στο σημείο να διαφημίζει τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων της Κοζάνης, υπό τον Όμιλο Ελλάκτωρ, ως υποδειγματικό έργο που ολοκληρώθηκε τηρώντας το χρονοδιάγραμμα, χωρίς υπέρβαση προϋπολογισμού και αναθεώρηση της σύμβασης, πράγμα ασυνήθιστο για την Ελλάδα.

• Να δείτε πώς το είπε το Εποπτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας για την επιλογή των μελών του διοικητικού του συμβουλίου! Έχει την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει επίγνωση του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στην εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων (!) της χώρας. Τι δεν καταλαβαίνετε; Ό,τι ξεπουλιέται, είτε παραχωρείται είτε παραμένει στο «προτεκτοράτο», κατευθύνεται στους επικυρίαρχους της αλλοδαπής.

• Σιγή ασυρμάτου! Ποια η άποψη της Fidelity Investments, που κατέχει ποσοστό 13,89% του μετοχικού κεφαλαίου της Τεχνικής Ολυμπιακής, σχετικά με τις εξελίξεις σε όμιλο, μητρική και θυγατρικές; Αποφεύγει να πάρει θέση ακόμα και για πράξεις – παραλείψεις που ενδεχομένως επηρεάζουν τον ενοποιημένο ισολογισμό του περιουσιακού της στοιχείου;

• Ε… όχι και να μας το πλασάρετε ως εταιρική υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία, κύριε πρόεδρε και διευθύνοντα σύμβουλε της ΕΥΑΘ; Αν, κύριε Κρεστενίτη, δεν φοβόσασταν τις μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη, λόγω της κατʼ ελάχιστον συνυπευθυνότητας του μαγαζιού σας στην καταστροφή του υδραυλικού δικτύου έξω από τις οικίες, θα προχωρούσατε στην πλήρη απαλλαγή από χρεώσεις για αυτήν την κατηγορία καταναλωτών και σε εκπτώσεις για τους υπόλοιπους; Και το πράττετε μόνο για τους επόμενους δύο τετραμηνιαίους λογαριασμούς, αντί μέχρι του ποσού που θα καταβάλουν οι χρήστες για τη διόρθωση των βλαβών και την αποκατάσταση των ζημιών.

• Πολυθεσίτης με τόσους ανέργους εκεί έξω δεν αποτελεί πρόκληση; Γιατί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης κ. Κώστας Γαλιάτσος έπρεπε να διοριστεί και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής του (Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας ΑΕ);

• Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης! Ασχέτως των οικονομικών μεγεθών και επιδόσεων της εταιρείας Κυριακίδης, που ενδεχομένως θα ζήλευαν πολλές εισηγμένες, το ράλι της χρηματιστηριακής της τιμής σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό διασποράς της και τη δημόσια πρόταση με σκοπό την έξοδο της μετοχής από το ταμπλό του ΧΑ θα έπρεπε να είχαν αφυπνίσει την αρμόδια εποπτική αρχή προκειμένου να προχωρήσει σε ελέγχους.


Σχολιάστε εδώ