Συνενώνονται τα Επιμελητήρια!

Αυτό αποκάλυψε στο Κανάλι 1 ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος τόνισε ότι για τον Πειραιά προβλέπεται η συνένωση των τριών Επιμελητηρίων (Βιομηχανικού, Επαγγελματικού, Βιοτεχνικού) σε ένα, το μεγαλύτερο, δηλαδή του ΕΒΕΠ. Το σχετικό νομοσχέδιο προετοιμάζεται και μέχρι το Πάσχα θα κατατεθεί στη Βουλή. Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι έχει μιλήσει με τους προέδρους των άλλων δύο Επιμελητηρίων για να προχωρήσουν στη συνένωση με όρους που θα καθορίσουν οι ίδιοι, ώστε να μην υποχρεωθούν να το κάνουν με τους όρους που θα τους επιβάλλει ο νόμος.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου αποδέχθηκε την πρόταση Κορκίδη, αντίθετα ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού αντιδρά. Έτσι, στο τέλος, η συνένωση θα γίνει με τους όρους που θα επιβάλλει ο νόμος. «Έχουμε την ευκαιρία να προλάβουμε τα γεγονότα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορκίδης, «αλλά δυστυχώς δεν την αξιοποιούμε κι αυτό θα αποβεί σε βάρος μας».

***

• Με εντυπωσιακό τρόπο γιόρτασε ο Πειραιάς τη γιορτή των ερωτευμένων την περασμένη Τρίτη. Στη διασταύρωση των δρόμων Σωτήρος και Καραΐσκου έγινε μια εξαιρετική εκδήλωση που διοργάνωσε ο εμπορικός σύλλογος, υπό την αιγίδα του δήμου, με τη χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Χιλιάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανή μουσική, χάπενινγκ, έξυπνες δημιουργίες και ένα πλήθος από δρώμενα που δημιούργησαν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα και βέβαια έβαλαν ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την προσέλευση κόσμου στην πόλη. Να σημειώσουμε ότι παρόμοια γιορτή θα διοργανωθεί το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς στην Τρούμπα, στη διασταύρωση των οδών Φίλωνος και Βʼ Μεραρχίας, από τους καταστηματάρχες των εκεί μαγαζιών, υπό την αιγίδα του δήμου.

• Το Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου, κατόπιν αιτήματος των εκπαιδευτικών και των γονέων, θα μετονομαστεί σε Γυμνάσιο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένδειξη τιμής στον ήρωα της Επανάστασης του 1821. Σχετική απόφαση πήρε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα.

• Έναν ακόμα πειραιώτη ήρωα, που αν και έπεσε ηρωικά πριν από έναν χρόνο, την ώρα του καθήκοντος, δεν τον θυμήθηκε κανένας, τον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ελικόπτερο 28 του Πολεμικού Ναυτικού που πιλοτάριζε κατά τη διάρκεια άσκησης, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, προσέκρουσε στη νήσο Κίναρο, αποφάσισε να τιμήσει το δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, θα του απονεμηθεί σε ειδική τελετή τιμητικό μετάλλιο και δίπλωμα που θα παραλάβουν οι οικείοι του.

• Παραιτήθηκε, για λόγους υγείας, ο επικεφαλής του συνδυασμού που εκπροσωπούσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο δημοτικό συμβούλιο Αντώνης Καλογερόγιαννης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός σύμβουλος που εξέλεξε ο συνδυασμός. Αντικαταστάθηκε από την πρώτη επιλαχούσα του συνδυασμού Έφη Καλλέργη, που… συμπτωματικά είναι και σύζυγός του. Δηλαδή η έδρα έμεινε στην οικογένεια.

• Αθωώθηκαν πανηγυρικά ο πρώην δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, ο πρώην βουλευτής Κανέλλος Λάλος και ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά σήμερα (σ.σ.: Ο μόνος εν ενεργεία από τους τρεις) Τάκης Αβραμίδης από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, που κατηγορούνταν για απιστία στην υπηρεσία, σε βαθμό κακουργήματος (!), γιατί το 2011, ως μέλη της διοίκησης του Νεκροταφείου Σχιστού, δεν άλλαξαν τον κανονισμό και έτσι δεν έγινε διαγωνισμός για την ανάθεση της αφής των καντηλιών σε εργολάβο αλλά παρατάθηκε η σύμβαση του υφισταμένου μέχρι τότε εργολάβου για τρεις μήνες, μέχρι να γίνει κανονισμός. Ωστόσο κανονισμός τότε δεν μπορούσε να γίνει γιατί δεν το επέτρεπε η Περιφέρεια και με την παράταση της σύμβασης το νεκροταφείο ωφελήθηκε κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού αν δεν την παρέτειναν το έργο του εργολάβου θα το έκαναν οι δεκάδες «λαθραίοι» που ανάβουν παράνομα τα καντήλια και τσεπώνουν εκείνοι τα χρήματα, χωρίς να παίρνουν ούτε… ευρώ το νεκροταφείο αλλά και η εφορία! Ο εισαγγελέας της έδρας έκανε… τον σταυρό του όταν αγόρευε, γιατί, όπως είπε, σέρνονται στα δικαστήρια με τόσο βαριές κατηγορίες άνθρωποι που ακολούθησαν την εντολή της προϊσταμένης αρχής (περιφέρεια) και δεν έκαναν κανονισμό, αλλά ταυτόχρονα φρόντισαν να μη χάσει χρήματα ούτε ο φορέας που διοικούσαν ούτε το κράτος, χωρίς να ωφεληθούν καθόλου οι ίδιοι. «Απορώ γιατί τους παρέπεμψαν», κατέληξε ο εισαγγελέας, «ούτε λόγο βρίσκω ούτε αιτία». Και φυσικά πρότεινε την αθώωσή τους, κάτι που αποδέχθηκε ομόφωνα το δικαστήριο.

• Άφωνοι έμειναν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό με την περίπτωση της κ. Κοιλάκου, γνωστής δικηγόρου της περιοχής, εκ των ιδρυτικών μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και επί σειρά εκπροσώπου του συνδυασμού του κόμματος στο δημοτικό συμβούλιο. Όλοι λοιπόν περίμεναν ότι η κ. Κοιλάκου θα έπαιρνε κάποια θέση στο ΔΣ του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας ή κάποιου άλλου Οργανισμού της περιοχής. Δεν έγινε τίποτε όμως. Τελευταία φερόταν ως φαβορί για τη θέση της γενικής γραμματέως Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς επί σειρά ετών είχε ασχοληθεί με το αντικείμενο. Όμως ούτε αυτό έγινε. Αντίθετα, στη θέση αυτή τοποθετήθηκε η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη, η οποία μετά τις εκλογές προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ! Όλοι αναρωτιούνται λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ Κορυδαλλού: Γιατί τέτοια απαξίωση σε στελέχη που αγωνίζονται χρόνια για το κόμμα; Και αφού η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνει έτσι ένα στέλεχός του, πώς έχει μετά την απαίτηση να το στηρίξει ο κόσμος και το κατεβάζει υποψήφιο σε κάθε είδους εκλογική αναμέτρηση;


Σχολιάστε εδώ