«Ποτέ δεν απελπιζόμαστε, δεν υπάρχει στόχος μη επιτεύξιμος»…

Το ΚΙΕΦ εξέδωσε ανακοίνωση με την ευκαιρία της «επετείου» της 29ης Ιανουαρίου 1988, την οποία ματαίως προσπαθούν εδώ και χρόνια οι προξενικοί στη Θράκη να τη μετατρέψουν σε «εθνική γιορτή της μειονότητας».

Σας παραθέτουμε σημεία της ανακοίνωσης του ΚΙΕΦ που αποδεικνύουν και τον διχαστικό, αντεθνικό λόγο του κόμματος:

«29/1/1988 είναι η μέρα κατά την οποία οι ʽʽΤούρκοι της Δυτικής Θράκηςʼʼ, με μια σημαντική και περήφανη αντίσταση, έδειξαν πως δεν υποκύπτουν στις διακρίσεις και τις αντιδημοκρατικές πιέσεις και κραύγασαν στον κόσμο για την εθνική τους ταυτότητα.

Στις 29/1/1990, την ίδια μέρα δηλαδή δύο χρόνια αργότερα, η ρατσιστική νοοτροπία που απαγόρευσε τη μνημόνευση αυτής της μέρας εθνικής αντίστασης επέτρεψε τη λεηλασία μαγαζιών τούρκων εμπόρων και τις επιθέσεις στην ʽʽτουρκική μειονότηταʼʼ, προκαλώντας έτσι ανείπωτο πόνο στον κόσμο.

Η 29/1 είναι η μέρα κατά την οποία η μειονότητά μας, κόντρα σε αυτούς που αρνούνται την εθνική της ταυτότητα, εξέφρασε με ισχυρή φωνή πως είναι τουρκική και ότι παρά τις διακρίσεις επιθυμούν να ζουν σε αυτήν τη χώρα ως περήφανοι πολίτες, ζώντας στο δικό τους διαμέρισμα πολιτισμού και χωρίς να εγκαταλείπουν τις τουρκικές παραδόσεις. Ως κόμμα DEB δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ποτέ η μνημόνευση αυτού του ηρωισμού, η έκφραση ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες και οι ευχές για έλεος για τους αείμνηστους θανόντες. Η ʽʽτουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκηςʼʼ είναι μια μειονότητα της οποίας τα δικαιώματα έχουν καθοριστεί από διεθνή συνθήκη. Έτσι ζητάμε να το αξιολογούν όλα τα μεγάλα κράτη του κόσμου. Με υπομονή, επί πολλά χρόνια, περιμέναμε και περιμένουμε την απόδοση των αφαιρεθέντων μειονοτικών μας δικαιωμάτων. Καθημερινά ξυπνάμε και θα συνεχίσουμε να ξυπνάμε με την ελπίδα πως η κατάσταση θα βελτιωθεί. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, συνεχίζει να μας αφαιρεί δικαιώματα, ψηφίζοντας νόμους που επιβάλλει ενάντια στ
η μειονότητα, χωρίς να ακούει τη φωνή της και τα αιτήματά της. Στο όνομα της ανθρωπιάς και της ειρήνης, με ανησυχία αντιμετωπίζουμε το γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά κράτη παραμένουν άφωνα και σιωπηλά απέναντι στις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ελλάδα-χώρα μέλος της ΕΕ. Αυτή η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών θέτει υπό αμφισβήτηση την πίστη μας στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία έκφρασης, που αποτελούν τα ιδρυτικά θεμέλια της ΕΕ. Η νοοτροπία που πολλά χρόνια πριν έλεγε πως δεν υπάρχουν Τούρκοι στη «Δυτική Θράκη» συνεχίζει ακόμη να μαυρίζει κάθε τομέα της ζωής μας. Εμείς θέλουμε να είμαστε μια μειονότητα της οποίας τα δικαιώματα θα είναι σεβαστά, τα σχολεία της δεν θα κλείνουν με αποσπασματικές αιτίες, οι οργανώσεις της δεν θα υπόκεινται σε αστυνομικές εφόδους, οι πρόεδροι των συλλόγων της δεν θα καλούνται για ανακρίσεις και δεν θα ασκούνται διώξεις σε βάρος τους. Εν ολίγοις, δεν θέλουμε να είμαστε μια μειονότητα που προσπαθούν να την τρομάξουν και να τη φιμώσουν.

Η μεγαλύτερή μας επιθυμία είναι να εργαζόμαστε για την ευημερία της πατρίδας αυτής και της μέρας που

θα επέλθει η ειρήνη, η ισότητα και η φιλία.

Ποτέ δεν απελπιζόμαστε. Μέσα από ενότητα και ομοψυχία δεν υπάρχει στόχος μη επιτεύξιμος. Να μην έχει κανείς αμφιβολία πως ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με όλη μας τη δύναμη και δίχως να υποκύπτουμε, μέχρι την επικράτηση της ισότητας, της φιλίας και της ειρήνης στη ζωή μας. Ως κόμμα DEB τιμούμε με σεβασμό την 29η Ιανουαρίου – Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης.

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!»

Δεν θα σχολιάσουμε τίποτα από την ανακοίνωση αυτή καθώς είναι προφανής η στόχευσή της. Όμως θέλουμε να επισημάνουμε τον τρόπο με τον οποίο το ΚΙΕΦ ουσιαστικά απαιτεί να αναγνωρισθεί ένα άτυπο είδος ασυλίας για τους εκπροσώπους του τουρκισμού στη Θράκη, ακόμη και για παράνομες δραστηριότητες, π.χ., να ανοίγουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις βρεφονηπιακούς σταθμούς, να χρησιμοποιούν τα μέσα του δήμου του οποίου προΐστανται για ιδιωτικούς λόγους κ.λπ. Διεκδικούν δηλαδή μια άτυπη διάκριση υπέρ των εκπροσώπων του τουρκισμού στη Θράκη εις βάρος των υπολοίπων ελλήνων πολιτών, που είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τη σχετική νομοθεσία…

***

• Μεγάλες δόξες απολαμβάνει ο -εδώ και καιρό εξαφανισμένος- Νίκος Κανέλλος, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη θέση δίπλα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, κατά την επίσκεψή του στο Βιετνάμ. Από τους λίγους που κάθε άλλο παρά παραπονέθηκαν για την «εξορία» στη Νοτιοανατολική Ασία, ο Νίκος Κανέλλος, ο οποίος έχει φτιάξει τον κύκλο του, είναι δημοφιλής -λόγω και των τραγουδιστικών επιδόσεών του αλλά και των καλλιτεχνικών αναζητήσεών του- στην υψηλή κοινωνία του Βιετνάμ, οργάνωσε μια επιτυχημένη υπουργική επίσκεψη, οπότε τώρα θα μπορεί ανεμπόδιστα να συνεχίσει την… πολιτιστική διπλωματία του!

• Πάντως τα χούγια δεν κρύβονται. Και να ήθελε ο Νίκος Κοτζιάς δεν μπόρεσε να κρύψει το ύστερο κομμουνιστικό παρελθόν του επισκεπτόμενος το μνημείο του Χο Τσι Μινχ στο Ανόι. Πέραν των ιδεολογικών αναφορών, η επίσκεψη στο Βιετνάμ έπρεπε να γίνει. Γενικώς η Νοτιοανατολική Ασία είναι ένα σημαντικό μέρος του πλανήτη, όπου και η ελληνική ναυτιλία έχει συμφέροντα και οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες… Βλέποντας πάντως το τεχνολογικό πάρκο που επισκέφθηκε ο κ. Κοτζιάς, διαπιστώνουμε με θλίψη ότι χώρες που πριν από λίγα χρόνια έδιναν τη μάχη εναντίον της πείνας και της φτώχειας κάνουν άλματα προς το μέλλον…

Απαιτούν…

Διαβάσαμε με προσοχή την επιστολή που έστειλαν οι δύο σύλλογοι των δασκάλων των μειονοτικών δημοτικών σχολείων της Θράκης στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου…

• Στην επιστολή υπάρχουν αιτήματα πολύ λογικά, όπως η αύξηση των κονδυλίων και του προϋπολογισμού των σχολείων, η αύξηση του διδακτικού προσωπικού, η έγκαιρη αποστολή βιβλίων για την επόμενη χρονιά και η αντικατάσταση των ελληνικών βιβλίων με αυτά που διδάσκονται και οι μαθητές στα δημόσια σχολεία.

• Όμως η απαίτηση να μην εφαρμοσθεί στα μειονοτικά σχολεία το ολοήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης, κάτι που θα καταδίκαζε τους μαθητές στην ημιμάθεια, η απαίτηση να περάσουν οι δάσκαλοι των τουρκικών από… σεμινάριο από τους (τούρκους) συγγράφεις των βιβλίων και να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση των μειονοτικών σχολείων ώστε να μη διακόπτεται η λειτουργία τους ή να μη συνενώνονται, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα σχολεία, μάλλον είναι αιτήματα που κάλλιστα θα υπέβαλλε και το τουρκικό προξενείο…

• Μια εξαιρετική δημόσια λειτουργός, πτυχιούχος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, επικεφαλής γραφείων Τύπου σε Σόφια, Στοκχόλμη, Νέα Υόρκη, υπεύθυνη του site της ελληνικής προεδρίας το 2014, στέλεχος της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του ΥΠΕΞ, έχασε την άνιση μάχη με την επάρατο. Η Πολυξένη Μαστροπέρρου ήταν, πριν και περισσότερο από όλα, ένας γλυκός, ευγενικός άνθρωπος και αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένειά της, στους φίλους της και στην υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας που με τόσο πάθος υπηρέτησε.

Καλό ταξίδι, Πολυξένη…

Ο εξωφρενικός
[email protected]


Σχολιάστε εδώ