Πεντακομματική Βουλή βλέπουν τα γκάλοπ

Την ίδια στιγμή σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες (45%) δεν θεωρεί κατάλληλους για την πρωθυπουργία ούτε τον Αλ. Τσίπρα ούτε τον Κυρ. Μητσοτάκη. Σύμφωνα τόσο με την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που παρουσίασε προ ημερών ο ΣΚΑΪ, όσο και αυτή της MRB, που προέβαλε προχθές το Star, τα μοναδικά κόμματα που υπερβαίνουν το όριο του 3% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Από τα παραπάνω, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ παρουσιάζουν σταθερή άνοδο, αντίθετα η Χρυσή Αυγή δείχνει να χάνει δυνάμεις. Κάτω από το 3% κινούνται τα τρία κόμματα που είναι σήμερα στο Κοινοβούλιο -Ένωση Κεντρώων, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι-, καθώς επίσης η Πλεύση Ελευθερίας και η Λαϊκή Ενότητα.

Τα αποτελέσματα πάντως των δημοσκοπήσεων αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και κανείς δεν μπορεί προβλέψει πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σε τρεις, έξι ή και περισσότερους μήνες.

Υπάρχει άλλωστε και το προηγούμενο των τελευταίων εκλογών, όπου οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω στις προβλέψεις ακόμη και λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες.


Σχολιάστε εδώ