Μένει ή φεύγει η Ντόρα;

Επαναλαμβάνει μονότονα ότι θα παραμείνει εντός συνόρων προκειμένου να δώσει τη μάχη για την έξοδο της χώρας από την κρίση, με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εννοείται. Η υπόθεση θα ήταν -αυτήν την ώρα ειδικά- άνευ σημασίας αν δεν υπήρχε μια ενδιαφέρουσα παράμετρος: Τις περισσότερες φορές οι φήμες έχουν ως πηγή τα κεντρικά γραφεία της παράταξης. Ωσάν κάποιοι να θέλουν να την… «εξορίσουν» στην Ευρώπη, με άλλα λόγια να τη βγάλουν από τα πόδια τους! Κι από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, είναι αρκετοί αυτοί.

***

Χαμπάρι δεν τους πήρε η Πειραιώς

Η έλλειψη συντονισμού και το χάσμα που χωρίζει τον Κ. Μητσοτάκη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έκαναν πάλι το… θαύμα τους! Δεκαέξι εξ αυτών έβαλαν την υπογραφή τους στην επερώτηση για το… χουντικής εμπνεύσεως «Τάμα του Έθνους», προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και φυσικά δυσμενείς εντυπώσεις. Μόλις έγινε γνωστή η πρωτοβουλία των βουλευτών στην Πειραιώς επικράτησε αναταραχή, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ρητή εντολή να αποσύρουν πάραυτα την υπογραφή τους από την επερώτηση. Όπερ και εγένετο. Ευκαιρίας δοθείσης, επανήλθαν οι γνωστές γκρίνιες για τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τσιάρα (αν είναι ή όχι αποτελεσματικός, αν διαθέτει ή όχι το εκτόπισμα να συντονίσει τους βουλευτές κ.λπ.).

***

Χρίζει υποψηφίους

Αναστάτωση επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις τάξεις των βουλευτών (και των πολιτευτών) της Νέας Δημοκρατίας. Αιτία; Η ανά την επικράτεια εμφάνιση… προσώπων που δηλώνουν υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι μάλιστα έχουν ξεκινήσει εκστρατεία εν όψει των επόμενων εκλογών. Το πρόβλημα είναι -εννοείται- μεγαλύτερο και πιο σοβαρό στις μεγάλες περιφέρειες (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης κ.ά.), γίνεται δε χειρότερο, καθώς περισσότεροι ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει το χρίσμα (και το «πράσινο φως») από τα κεντρικά. Αρκετοί βουλευτές εμφανίζονται ανήσυχοι αλλά και οργισμένοι, καθόσον έχουν υπόψη τους τη… δημόσια δέσμευση του Κυρ. Μητσοτάκη για τη -με κάθε τρόπο- ριζική ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και την εκπεφρασμένη πρόθεση του επιτελείου να εκπαραθυρώσει όσους στις εσωκομματικές εκλογές είχαν στηρίξει τον Β. Μεϊμαράκη. Το δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας» συνεχίζει να… καθοδηγεί την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

***

Τρέχει κάτι;

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δ. Καμμένος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση που οργανώθηκε προ ημερών στο ΕΒΕΑ, όπου παρουσιάστηκε μελέτη που αποκαθιστούσε τον Κ. Καραμανλή για την οικονομική πολιτική που άσκησε την περίοδο 2004-2009. Ακόμη, συνυπέγραψε μαζί με 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ερώτηση στη Βουλή για την ανέγερση Ναού του Σωτήρα στην Αθήνα. Το σημειώνω απλώς…


Σχολιάστε εδώ