Κίνηση-ματ στη EuroLeague, απογοήτευση με τη SuperLeague

Η συνδρομητική πλατφόρμα, που τα­λαιπωρείται από τις διαρκείς αντιπαραθέσεις των διοικητικών παραγόντων της SuperLeague στο ποδόσφαιρο, διέθεσε όλες τις δυνάμεις της για να εξασφαλίσει την αποκλειστική μετάδοση των αγώνων της EuroLeague και για τα τρία επόμενα χρόνια, έως το 2020. Ελεύθερη μετάδοση αγώνων δεν θα υπάρχει παρά μόνο στους ημιτελικούς και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Η ΕΡΤ μεταδίδει φέτος για τελευταία φορά τους αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η Nova κέρδισε τη μάχη από την Cosmote TV και έκανε κίνηση-ματ απέναντι στον ανταγωνισμό, καθώς είναι εξασφαλισμένη η συμμετοχή του Παναθηναϊκού και του Ολυ­μπιακού, γεγονός που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των ανθρώπων της εταιρείας για την απόδοση της σημαντικής επένδυσής τους. Μάλιστα, τα νούμερα τηλεθέασης είναι πολύ ανεβασμένα, όπως προκύπτει από τις εσωτερικές μετρήσεις που διεξάγει το συνδρομητικό κανάλι. Αντιθέτως, η μεγάλη επιλογή που έκανε ο ΟΤΕ με την απόκτηση των δικαιωμάτων του Champions League και του Europa League (2015 – 2018) δεν απέδωσε κυρίως λόγω του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι αντίστροφα. Ξεχωρίζει η σκληρή αντιπαράθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τη Nova για σειρά ζητημάτων αλλά και η διστακτικότητα της SuperLeague στη λήψη αποφάσεων, όπως για τη μείωση των ομάδων του πρωταθλήματος και τα play-offs και τα play-outs που έχει προτείνει η συνδρομητική πλατφόρμα για να αποκτήσει ξανά το προϊόν ενδιαφέρον. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός τη Nova στην κεντρική διαχείριση. Η συμφωνία Nova – SuperLeague λήγει το 2019.


Σχολιάστε εδώ