Η απάτη δεν έχει ονόματα, κύριε Χαρίτση;

Στην ίδια ρότα ήταν, δυστυχώς, και οι ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση για «κρούσματα απάτης από επιτήδειους που αποσπούν χρήματα υποσχόμενοι την ένταξη σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ», όπως ακριβώς διαβάσαμε στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου. Και καλεί τους πολίτες ο κ. υπουργός «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», επισημαίνοντας ότι πρέπει «να αποφεύγουν κάθε συναλλαγή με άτομα που εμφανίζονται ως συνεργαζόμενοι του υπουργείου και ζητούν προκαταβολικά αμοιβή για υποβολή αιτήσεων σε προγράμματα του ΕΣΠΑ».

Πολύ σοβαρή η καταγγελία του κ. Χαρίτση και αυτονόητα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα έχουν τα στοιχεία τα οποία είναι σε γνώση του υπουργού και τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του. Δυστυχώς, όμως, όσο κι αν… ψάξαμε επανειλημμένα, δεν τα ανακαλύψαμε. Ούτε υπήρξε επίσης η παραμικρή αναφορά του υπουργού ότι ο φάκελος με όλα τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τους δράστες της απάτης και της διαφθοράς γύρω από το ΕΣΠΑ στάλθηκε στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Ακόμη, καμία αναφορά δεν έκανε ο κ. Αλέξης Χαρίτσης στο αν σε αυτές τις… ιστορίες εμπλέκονται και υπάλληλοι του σχετικού τομέα του υπουργείου.

Η Εθνική Στρατηγική κατά της Απάτης παίρνει σάρκα και οστά όχι μόνο με την καταγγελία των κρουσμάτων αλλά και με την αποκάλυψη των δραστών και την άμεση παραπομπή τους στον Εισαγγελέα. Για να ενδημούν τα κρούσματα που καταγγείλατε, κύριε υπουργέ, σημαίνει ότι κάποιες τρύπες έχει αυτή η Εθνική Στρατηγική.


Σχολιάστε εδώ