Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κουραστεί!

Και λέω και κάτι άλλο: Κι ο κόσμος πρέπει να την πάρει αυτή την απόφαση. Ναι, υπάρχει κόπωση. Ναι, υπάρχει απογοήτευση. Ναι. Αλλά υπάρχουν και δυνάμεις, ατελείωτες δυνάμεις, κοινωνικές και εσωτερικές, που πρέπει να ενεργοποιηθούν».

Ιδού, λοιπόν, ο δρόμος για τον πολίτη, που ήδη έχει χάσει πάρα πολλά, έχει καταντήσει ζητιάνος και φως στον ορίζοντα δεν βλέπει.

Από το 2013 τα είχε πει για τη Μαρέβα

Στην ίδια εκπομπή η Ζωή, αναφερόμενη στην εμπλοκή της συζύγου του Μητσοτάκη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μέσα από τη συμμετοχή της σε εταιρεία μαζί με τον κ. Παπασταύρου, θύμισε ότι είχε αναδείξει το θέμα από το 2013, κατά την εξέταση του κ. Παπασταύρου. Τότε, βεβαίως, τα Μέσα Ενημέρωσης δεν αναδείκνυαν αυτά τα θέματα.

***

Τζάμπα πράμα…

Πενταροδεκάρες θα κοστίσει στη Γαλλία έτσι και κερδίσει τις εκλογές η Μαρίν Λεπέν και κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευσή της για έξοδο από το ευρώ… Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Φρανσουά Βιλερουά δήλωσε ότι το Frexit θα κόστιζε 30 δισεκατομμύρια ευρώ στην εγχώρια οικονομία. Αυτό, λέει, θα είναι το κόστος της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, ποσό που ισούται με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας.

***

@ Αρχίζει να τρίζει ο συνεταιρισμός που έκανε ο Τσίπρας με τον Καμμένο. Δεν μπορεί να είπε τυχαία, χωρίς λόγο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα Σάκης Παπαδόπουλος ότι «ένας γάμος αμοιβαίου συμφέροντος ήταν και έχει φτάσει το τέλος εποχής». Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Φωτογράφισε και το επόμενο συνεταιράκι. «Είμαστε πιο κοντά ιδεολογικά με τη Σοσιαλδημοκρατία». Είμαι περίεργος, Σάκη, να δω πώς θα μοιράσουν την… περιουσία. Λες να χρειαστούν… διαμεσολαβητή; Πάντως, και ο Αλέξης και ο Πάνος κερδισμένοι είναι.

@ Ως γνωστόν, πρωταρχικός -αν όχι μοναδικός- στόχος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι η νίκη στις εκλογές και η πρωθυπουργία. Ως εκ τούτου, δεν έχει χρόνο να ασχολείται με τα ( λιγότερο σημαντικά…) εσωκομματικά ζητήματα, προτιμά να συντονίζει την κατάσταση μέσω τρίτων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ορίσει τον διευθυντή του γραφείου του, Μ. Μπεκίρη, συνδετικό κρίκο με το… σώμα των τομεαρχών. Πλην όμως, είτε διότι ο τελευταίος δεν διαθέτει το αναγκαίο εκτόπισμα, είτε διότι δεν είναι αρκούντως πειστικός, οι οδηγίες που (τους) μεταφέρει αντιμετωπίζονται -το λιγότερο- με αδιαφορία. Γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές δυσλειτουργίες στη δράση της παράταξης. Α, ναι, και την έντονη δυσφορία του αρχηγού, που αργά ή γρήγορα θα παρέμβει.

@ Ο πρώτος άνθρωπος που ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Βερολίνο και τις συναντήσεις του με Μέρκελ και Σόιμπλε ήταν ο Αντ. Σαμαράς. Ο τελευταίος δεν αρκέστηκε στην τηλεφωνική ενημέρωση αλλά πήγε και στη Βουλή (Τετάρτη μεσημέρι) και είχε συνάντηση μαζί του που διήρκεσε 30 λεπτά. Στη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, που είχαν ενημερωθεί ε­γκαίρως, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι ναι μεν δεν θέλει να δραματοποιεί την κατάσταση, αλλά «κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται τραγικά ο λογαριασμός». Το ερώτημα είναι αν ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Βερολίνο και τον Κ. Καραμανλή; Προσωπικά δεν θα στοιχημάτιζα σε αυτό το ενδεχόμενο…

@ Κατά την παραμονή του στο Βερολίνο ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αλλά και με γερμανούς επιχειρηματίες. Το κλίμα που συνάντησε και στις δύο περιπτώσεις κάθε άλλο παρά… εύκρατο και υγιεινό ήταν. Οι μεν βουλευτές ήταν όχι απλά αρνητικοί αλλά κατηγορηματικά αντίθετοι στο να δοθεί μια νέα βοήθεια (χρηματοδότηση) στην Ελλάδα. Οι δε επιχειρηματίες αναφέρθηκαν μετʼ επιτάσεως στα ανυπέρβλητα εμπόδια (γραφειοκρατικά και όχι μόνο) που υπάρχουν στη χώρα μας για τους ξένους επενδυτές.

@ Ιπποκόμος του Άδωνη πάει να γίνει ο Κυριάκος! Σημειώστε το γιατί είμαστε απλώς στην αρχή… Άλλωστε, όλοι βλέπουν ποιος καθορίζει τη γραμμή, την οποία τηρεί πιστά ο Μητσοτάκης. Και να μην αποκλείει κανείς να πάρει ο Άδωνης από τον Κυριάκο το κόμμα, όπου, ας μην ξεχνάμε, παραμπάστος ήταν ο πατήρ. Από την Ένωση Κέντρου, μέσω της Αποστασίας, εισήλθε στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Σχολιάστε εδώ