Βαρύ το κλίμα στους ΑΝΕΛ

Οι αιτίες και αφορμές πολλές. Αν και ο Π. Καμμένος εμφανίζεται βέβαιος ότι κανείς και τίποτα δεν θα μπορέσει να διαταράξει τη συμφωνία κυρίων που έχει κάνει με τον Αλ. Τσίπρα, εντούτοις οι δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να τερματιστεί η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι λογικό να προκαλούν δυσφορία. Ιδίως δε η θέση του πρώην υπουργού Ν. Φίλη, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι προτιμότερη μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ κι ας… «βρωμάει» (σ.σ.: Λόγω σκανδάλων εννοεί…).

Αντίδραση από την πλευρά των ΑΝΕΛ σε κεντρικό επίπεδο δεν υπήρξε, ωστόσο ο βουλευτής Δ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «αν στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να συνεργαστούν με τους ʽʽβρώμικουςʼʼ εμείς μπορούμε να αποχωρήσουμε»!

Στο μεταξύ, το αλαλούμ που προκλήθηκε με αφορμή τη στάση του κόμματος στη Βουλή για το ζήτημα της ιθαγένειας άφησε ανοιχτές πληγές. Ο βουλευτής Κ. Κατσίκης εμφανίζεται ιδιαίτερα χολωμένος με τη συμπεριφορά της ηγεσίας προς το πρόσωπό του, καθότι εν αγνοία του άλλαξε στάση εκθέτοντάς τον στο πανελλήνιο. Είχε προηγηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα ο «πάγος» από την πλευρά του κ. Καμμένου, ο οποίος τον υποχρέωσε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του με τις οποίες τασσόταν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. Η δυσφορία του κ. Κατσίκη είναι τέτοια ώστε στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα νέα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

«Όποιος διαφωνεί πάει στο σπίτι του», ήταν το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Δ. Παπαχριστόπουλου, που προκάλεσε την οργή του κ. Κατσίκη. Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν γκρίνιες και παράπονα από βουλευτές των ΑΝΕΛ για τη συμπεριφορά του κ. Παπαχριστόπουλου, στη βάση ότι ορισμένες πρωτοβουλίες του υπερβαίνουν τα όρια των αρμοδιοτήτων του, επιχειρεί να καπελώσει όλους τους άλλους κ.ά.


Σχολιάστε εδώ