Άγγλοι, Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί και Γερμανοί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην Ιταλία το 73% πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται σε παρακμή. Το ίδιο δηλώνει το 69% των ερωτηθέντων στην Ισπανία, το 67% στη Γαλλία, το 57% στη Βρετανία και το 47% στη Γερμανία.

Λιγότερο καλή ζωή πιστεύει ότι έχει το 61% των Γάλλων, το 60% των Ιταλών και το 56% των Ισπανών, ενώ την άποψη αυτή συμμερίζεται και το 44% των Γερμανών και το 43% των Βρετανών.

Χειρότερα είναι τα πράγματα όσον αφορά την εμπιστοσύνη που έχουν οι Ευρωπαίοι στην κυβέρνησή τους. Λίγη ή καθόλου εμπιστοσύνη λέει ότι έχει το 89% των Ισπανών, το 80% των Ιταλών, το 77% των Γάλλων, το 70% των Γερμανών και το 66% των Βρετανών!

Να σημειωθεί ότι η χώρα με τη μεγαλύτερη περιφρόνηση για τους διεθνείς θεσμούς είναι η Ισπανία με 77% και ακολουθεί η Γαλλία με 65%, η Ιταλία με 64% και η Γερμανία και η Βρετανία με 59%.

Άλλον ηγέτη ζητούν οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ότι η χώρα χρειάζεται έναν ισχυρό ηγέτη για να επιστρέψει η εξουσία στους ισχυρούς πιστεύει το 72% στην Ισπανία, το 70% στη Γαλλία και το 67% στην Ιταλία και στη Βρετανία.

Τέλος, για να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα το 80% των Γάλλων δηλώνει ότι προτίθεται να ψηφίσει «έναν ηγέτη έτοιμο να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού», όπως και το 68% των Ιταλών και το 50% των Βρετανών, ενώ συμφωνεί μόνο το 21% των Γερμανών.


Σχολιάστε εδώ