Σύμβαση του Ερντογάν απειλεί την ΕΕ!

Σας μεταφέρουμε τα τελευταία που είπε: «Γιατί να αφήσουμε τη Μεσόγειο στην ΕΕ;», αναρωτήθηκε, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ απειλεί την Τουρκία για την Κύπρο.

Μιλώντας στο τούρκικο κανάλι TRT Haber, ο Γιγίτ Μπουλούτ, αφού είπε ότι η ΕΕ δεν είναι πια παίκτης αλλά χαμένος και επομένως δεν μπορεί να ζητά διάφορα από την Τουρκία, έδωσε τη δική του εξήγηση για την «επίσκεψη» του τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ στα Ίμια: «Ήταν ένα μήνυμα προς εκείνους που καταλαβαίνουν. Αν βάλετε την Ελλάδα δίπλα στην Τουρκία, η δύναμη του στρατού της Ελλάδας είναι όπως ένα σπυρί στο πρόσωπο της Τουρκίας. Εκείνες οι παλιές εποχές με την ίδρυση των νέων ισορροπιών τελείωσαν. Σήμερα ο τουρκικός στρατός είναι ο επόμενος σε δύναμη, μετά τον ρωσικό, στην περιοχή».

Ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ακόμη ότι οι τουρκικές δυνάμεις πλέον είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες των Ελλήνων. «Έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο στη Μεσόγειο. Έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο στο Αιγαίο. Στη Μαύρη Θάλασσα έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο μαζί με τους Ρώσους», κατέληξε το παραλήρημα του συμβούλου του τούρκου Προέδρου.

***

Τι τρέχει;

Αναταράξεις σε μια από τις πολύ σημαντικές πρεσβείες προς Ανατολάς. Ο πρέσβης, αν και με άριστες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και έχοντας, κατά γενική αναγνώριση, κάνει σημαντική δουλειά, έχει εγκλωβισθεί σε αντιπαράθεση με την υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, που ποτέ δεν τον συμπάθησε, και ζητά, όπως μαθαίνουμε, την επιστροφή του στην Κεντρική Υπηρεσία. Κάτι οι παρεμβάσεις που γίνονται στην κυβέρνηση της χώρας διαπίστευσής του παρακάμπτοντας την πρεσβεία, κάτι οι ατασθαλίες στο γενικό προξενείο, στις οποίες έγινε προσπάθεια να εμπλέξουν και τον ίδιο, έφθασαν τον άνθρωπο στο «αμήν».

***

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι διωγμοί κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Προς τιμήν της, η κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο τους διωγμούς που υφίσταται στην Αλβανία η ελληνική εθνική μειονότητα. Η κ. Θεοχάρους κατήγγειλε ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία υποβάλλεται σε κατατρεγμούς, επισήμανε δε ότι γίνονται διοικητικές αλλαγές και μετακινήσεις πληθυσμών, Κοσοβάρων και μουσουλμάνων, προκειμένου να αλλάξει η σύνθεση του πληθυσμού σε περιοχές που κατοικούνται από έλληνες μειονοτικούς. Η ευρωβουλευτής κατήγγειλε ακόμη τις αλβανικές αρχές για βάναυση παραβίαση των ιδιοκτησιακών, των θρησκευτικών και των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η Αλβανία να συνεχίσει την πορεία της ευρωπαϊκής της ολοκλήρωσης εάν δεν ολοκληρώσει τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη, δεν καταπολεμήσει το έγκλημα, τη διαφθορά κ.ά.

Βρώμικα παιγνίδια

Χρειάστηκε ένα αισχρό δημοσίευμα στους «New York Times» για να έρθει στην επιφάνεια ο τρόπος με τον οποίο ένα συγκεκριμένο παράκεντρο, που λειτουργεί σε Λευκωσία – Αθήνα – Βρυξέλλες, επιχειρεί να δημιουργήσει περιρρέουσα ατμόσφαιρα με στόχο να ενοχοποιηθεί οποιοσδήποτε δεν αποδέχεται τις τουρκικές θέσεις και απαιτήσεις στο Κυπριακό.

• Το δημοσίευμα αυτό, το οποίο μάλιστα είχε και μεγάλη έκταση, ανακάλυπτε ότι η αιτία για τη μη επίλυση του Κυπριακού, αλλά και για αυτήν την ίδια την ύπαρξη του προβλήματος, δεν είναι η Τουρκία αλλά η… Ρωσία.

• Αναζητήσαμε τα ιστορικά ντοκουμέντα που πιστεύαμε ότι θα διέθετε ο συγγραφέας του άρθρου για να στηρίξει την πολύ σημαντική αυτή αποκάλυψη. Κι όμως, δεν υπήρχαν στοιχεία, πάρα μόνο ορισμένες προσωπικές εκτιμήσεις που μετέφερε υπό τύπου συνέντευξης ένας κύπριος δημοσιογράφος, ενεργά εμπλεκόμενος στην καμπάνια του «Ναι» στο Σχέδιο Ανάν. Μια καμπάνια που είχε ενισχυθεί ποικιλοτρόπως από τις Βρυξέλλες, την Ουάσινγκτον και από πολλές ξένες κυβερνήσεις.

• Ο συγκεκριμένος μάλιστα δημοσιογράφος δεν είναι ένας απλός μαχητής της ενημέρωσης. Εδώ και δύο χρόνια έχει θεσμική ιδιότητα, πληρώνεται από την Κομισιόν, καθώς είναι στέλεχος του γραφείου του κύπριου επιτρόπου Χρ. Στυλιανίδη στις Βρυξέλλες. Έτσι, εκ του ασφαλούς, αποφάσισε να πασάρει, μέσω και των διασυνδέσεων που προσφέρει η θέση του, τη «θεωρία της Ρωσίας».

• Το γεγονός ότι το δημοσίευμα αυτό βγήκε την περασμένη εβδομάδα δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς θέλει να ερεθίσει όλο το συντηρητικό κατεστημένο των ΗΠΑ, που ήδη βλέπει με μισό μάτι τον Ερντογάν, και να το πείσει ότι δεν είναι η Τουρκία αλλά η Ρωσία του Πούτιν υπεύθυνη για το αδιέξοδο… Και απʼ ό,τι φαίνεται αυτή είναι μόνο η αρχή.

• Το κονκλάβιο που εργάσθηκε υπέρ του «Ναι» το 2004 και πόρους διαθέτει και πολλές ιδέες τέτοιου είδους έχει. Πλέον όποιος αντισταθεί στις μεθοδεύσεις των Τούρκων θα κατηγορείται συλλήβδην ως όργανο των Ρώσων. Και ήδη το μυαλό μας πάει αμέσως σε εκείνον στον οποίο θα φορτώσουν σύντομα τη ρετσινιά αυτή, καθώς θεωρούν ότι η Αθήνα και ο Ν. Κοτζιάς με την έγερση του ζητήματος των εγγυήσεων και της ασφάλειας έβαλαν φρένο σε όσους ήταν έτοιμοι να υπογράψουν οποιαδήποτε συμφωνία θα τους εμφάνιζε ο κ. Άιντα.

Το τουρκικό παρακράτος δρα στην Θράκη

Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για το τι γίνεται στη Θράκη από το τουρκικό προξενείο και την προσπάθεια του τουρκικού παρακράτους να εξοντώσει έλληνες πολίτες, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, οι οποίοι αντιστέκονται και δεν επιθυμούν να γίνουν υπάλληλοι του τούρκου προξένου.

• Για λόγους που υποψιαζόμαστε, αλλά δεν θέλουμε να πιστέψουμε, οι τρεις δημοσιογράφοι Εβρέν Ντεντέ, Αϊντίν Μποσταντζή και Φατίχ Ναζίφογλου είναι στοχοποιημένοι και διώκονται ανηλεώς από το τουρκικό παρακράτος που, όπως φαίνεται, δρα ανεξέλεγκτα στη Θράκη, ενώ, συγχρόνως, η Ελληνική Πολιτεία δεν κάνει κάτι για να τους προστατεύσει.

• Δεν είναι τυχαίο ότι όχι μόνο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για να ξαναβρούν οι δύο εξ αυτών τη δουλειά τους στο τουρκόφωνο πρόγραμμα της ΕΡΑ Κομοτηνής (όπου η παρουσία τους φαίνεται ότι ενοχλούσε όχι μόνο το τουρκικό προξενείο αλλά και τοπικούς «νταβατζήδες» της μειονότητας), είναι και το γεγονός ότι στον έναν εξ αυτών επιβάλλεται και προσωπικό – οικογενειακό καψόνι. Η σύζυγος του ενός είναι Τουρκάλα, έχουν παντρευτεί εδώ και δέκα χρόνια, έχουν κάνει οικογένεια, ο σύζυγος πλέον δεν μπορεί καν να μπει στην Τουρκία και στη σύζυγό του αρνούνται συστηματικά τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας. Όταν κάθε Αλβανός -και ορθά, σύμφωνα με τον νόμο- δικαιούται να ζητά και να παίρνει την ελληνική ιθαγένεια, στην περίπτωση της συζύγου του μουσουλμάνου έλληνα πολίτη οι αρμόδιες υπηρεσίες αρνούνται αυτό το δικαίωμα.

***

• Όποιος ανακατεύεται με τις μυστικές υπηρεσίες, τον τρώνε οι… κότες, αλλά μήπως η ηγεσία της ΕΥΠ θα πρέπει να δει τι ακριβώς συμβαίνει στα παραμάγαζα που λειτουργούν στη Θράκη; Κάτι απόστρατοι, κάτι διοικητικοί, κάτι μεταφραστές προσφέρουν κακή υπηρεσία, καθώς μάλλον είναι προσωπική ή κομματική η πολιτική που επιβάλλουν…

• Και επιτέλους, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Πολιτείας ας ασχοληθούν με την ΜΙΤ και το προξενείο και όχι με εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από την επιρροή τους…


Σχολιάστε εδώ