Συμφωνία… σιωπής!

Πέραν της πολιτικής (κομματικής) εκμετάλλευσης που επιχειρείται, στο περιβάλλον του τελευταίου έχουν έναν επιπλέον λόγο να είναι έξω φρενών ειδικώς με το Μέγαρο Μαξίμου. Κατηγορούν μάλιστα τον Αλ. Τσίπρα ότι αθέτησε την προφορική συμφωνία που είχε κάνει με τον Κυρ. Μητσοτάκη σε μία από τις συναντήσεις που είχαν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν. Τι προέβλεπε αυτή η συμφωνία; Ότι στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, όσο σφοδρή κι αν είναι καθʼ οδόν προς τις εκλογές, θα αφήσουν εκτός τα μέλη των οικογενειών τους, συζύγους, παιδιά κ.λπ. Το είχε, λένε, προτείνει ο κ. Μητσοτάκης και το είχε αποδεχθεί ο κ. Τσίπρας. Δυσκολεύομαι, για πολλούς και διαφόρους λόγους, να πιστέψω ότι ο τελευταίος είχε συνάψει τέτοιου είδους συμφωνία.

***

Τον Μάιο του 2019, χρονιά ευρωεκλογών, θα έχουμε και αλλαγές στη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς τα κράτη-μέλη θα κληθούν να ορίσουν τους εκπροσώπους τους. Μέχρι τότε μας χωρίζουν δύο και πλέον χρόνια, πλην όμως στα ενδότερα της Νέας Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για τον… διάδοχο του Δ. Αβραμόπουλου.

Οι φιλοδοξίες περισσεύουν. Καθότι, όπως μαθαίνω, τέσσερα πρόσωπα έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον να μεταναστεύσουν σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Ένας δε εξ αυτών είναι εξωκοινοβουλευτικός, διατηρεί ωστόσο στενές σχέσεις με τον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και την ευρύτερη οικογένεια.

***

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι από τα στοιχεία που έχουν φτάσει στον εισαγγελέα που διερευνά το σκάνδαλο με τη Novartis προκύπτει ότι το πάρτι με τις τιμές των φαρμάκων συνεχιζόταν μέχρι και το τέλος του 2014. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, όσα θα δοθούν στο φως της δημοσιότητας το επόμενο διάστημα θα φέρουν σε δυσχερή θέση όσους τα προηγούμενα χρόνια διετέλεσαν υπουργοί Υγείας. Για ποιους χτυπάει η καμπάνα; Πρωτίστως για τους Μ. Βορίδη και Άδ. Γεωργιάδη, λένε…

***

Ωσάν να μη συνέβη τίποτα απολύτως αντέδρασαν στη Νέα Δημοκρατία στις… αντιδράσεις που προκάλεσε η χωρίς προηγούμενο δήλωση του Άδ. Γεωργιάδη ότι είναι προτιμότερο να μην κλείσει η αξιολόγηση και η χώρα να πάει σε εκλογές.

Την ώρα που ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ξένοι οίκοι και μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού προειδοποιούν για τον κίνδυνο ενός Grexit. Στην Πειραιώς δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν τι είπε ο αντιπρόεδρος και δεν βρήκαν κάτι να πουν; Κάθε άλλο. Και άκουσαν και κατάλαβαν, απλώς όσα είπε δεν αποτελούν δική του μόνο άποψη αλλά τη συμμερίζονται και άλλα στελέχη, ορισμένα εξ αυτών στον στενό περίγυρο του κ. Μητσοτάκη. Είναι απλώς θέμα χρόνου να το εκφράσουν και δημόσια…


Σχολιάστε εδώ