Προεκλογική επίσκεψη

Τον Κυρ. Μητσοτάκη συνόδευσε ο Λ. Αυγενάκης και οι βουλευτές του κόμματος στην Αʼ και Βʼ Πειραιά Β. Κατσαφάδος και Γ. Τραγάκης. Στο Δημοτικό Θέατρο τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γ. Μώραλης, παρόλο που ταλαιπωρείται από βαρύ κρυολόγημα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Δαβάκης και ο πρώην υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος. Παρών ήταν επίσης ο πολιτευτής της ΝΔ στον Πειραιά Γιάννης Βουτσινός, ο πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ Αʼ Πειραιά Γ. Σπυράκης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Τάσος Κάρλες και πολλοί άλλοι.

• Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ στον Πειραιά όλοι όσοι γνωρίζουν την πόλη κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να εφαρμοσθεί ακριβώς γιατί οι χρόνοι είχαν υπολογισθεί με… συνθήκες Χόλιγουντ. Επισκέψεις 15 λεπτών, μετακινήσεις δέκα λεπτών, σε μια πόλη που εκείνη την ώρα ασφυκτιά κυκλοφοριακά, μόνο… σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας μπορεί να υπάρξουν. Γιʼ αυτό και ο κόσμος που περίμενε τον Κυρ. Μητσοτάκη στα διάφορα σημεία που θα επισκεπτόταν έφαγε το… στήσιμο της αρκούδας!

• Ο δήμαρχος Πειραιά είπε στον Κυρ. Μητσοτάκη πως πρέπει κάποια φορά στο άμεσο μέλλον να βρεθούν για να συζητήσουν εκτενώς για τον Πειραιά υπό το νέο πρίσμα που δημιουργούν οι επενδύσεις που ανακοινώνονται αλλά και η ολοκλήρωση, στα δύο επόμενα χρόνια, του τραμ και του μετρό. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδέχθηκε την πρόταση και υποσχέθηκε να βρει ημερομηνία για να κλεισθεί το ραντεβού.

• Για καθαρά προεκλογική επίσκεψη μιλούσαν οι παράγοντες της ΒΙΠΕ μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πήγε από την αρχή στον χώρο που είχε προγραμματισθεί η επίσημη υποδοχή του και είχαν συγκεντρωθεί οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και των φορέων, αλλά προτίμησε να κάνει περιοδεία στα εργοστάσια και να μιλήσει με εργαζόμενους! Κάτι δηλαδή που δεν προβλεπόταν στο πρόγραμμα της επίσκεψης και επιβάρυνε ακόμα περισσότερο το ήδη σφικτό πρόγραμμά του!

• Βγαίνοντας από το εργοτάξιο του μετρό απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο, ο πρόεδρος της ΝΔ χαιρέτησε έναν έναν τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στον χώρο. Κάποιος απʼ αυτούς του είπε: «Πρόεδρε, τώρα που είσαι στον Πειραιά, πρέπει να πεις ότι είσαι Ολυμπιακός»! Και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Μα αυτό το ξέρουν όλοι, δεν το έκρυψα ποτέ, ούτε περίμενα να έρθω στον Πειραιά για να το πω».

• Δεν ξέχασαν οι Νεοδημοκράτες της Βʼ Πειραιά τις διχαστικές απόψεις του δημοτικού συμβούλου Κορυδαλλού, που δηλώνει ότι είναι ΝΔ αλλά… αλληθωρίζει και προς πολύ δεξιότερα, για τις οποίες τον είχαν καταγγείλει στην ηγεσία και περιμένουν ακόμα από τον Κυρ. Μητσοτάκη να πάρει θέση. Στην περιοδεία του αρχηγού τους, προχθές, το θυμήθηκαν, αλλά απάντηση δεν πήραν από πουθενά. Αλήθεια… το ξέχασαν εκεί στην Πειραιώς, στο Μοσχάτο, ή πέταξαν την καταγγελία όπως ήταν στα σκουπίδια; Πάντως ο κόσμος στον Κορυδαλλό προχθές ήταν σίγουρος για το δεύτερο…


Σχολιάστε εδώ