Παυλόπουλος: Θα τα καταφέρουμε!

Στην αντιφώνησή του κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος της πόλης, υπογράμμισε: «Το σκάφος μας αταλάντευτο στην ευρωπαϊκή μας πορεία και το σκάφος του λαού μας αταλάντευτο στην πρόοδο για να ξεφύγουμε από αυτή την κρίση. Να είστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε». Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση του ότι οι Έλληνες όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε «εφόσον μένουμε αταλάντευτοι» και «είμαστε ενωμένοι στα μεγάλα και στα σημαντικά».

«Είναι βέβαιο», πρόσθεσε, «ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μπορεί να έχουν τις επιμέρους διαφορές τους, που είναι απολύτως σεβαστές. Είναι απολύτως σεβαστές επίσης οι διαφορές που έχουν όσον αφορά την προσέγγιση για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πάμε μπροστά. Αλλά σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου, εκεί δεν υπάρχει το ζήτημα να διασπασθεί το εθνικό μέτωπο. Παραμένει αρραγές. Το αποδείξαμε, το αποδεικνύουμε και θα το αποδείξουμε».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για άλλη μια φορά επισήμανε το αυτονόητο, αυτό που οι σημερινοί ηγέτες της Ευρώπης ξεχνούν ή δεν α­ντιλαμβάνονται, ότι πάνω από όλα είναι ο Άνθρωπος: «Δεν θα κουραστώ να το λέω, όχι μόνον εδώ αλλά και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας, ότι επίκεντρο της Ευρώπης δεν είναι η οικονομία αλλά ο Άνθρωπος. Γιατί η οικονομία φτιάχτηκε για να υπηρετεί τον Άνθρωπο και όχι το αντίστροφο».


Σχολιάστε εδώ