Μίνι μετρό το τραμ προς το Πέραμα!

Συνολικά θα έχει μήκος 4,5 χιλιόμετρα αλλά το υπόγειο τμήμα θα είναι 3,5 χιλιόμετρα. Δεν θα έχει σταθμούς, αφού από τον Άγιο Διονύσιο ο επόμενος θα είναι η Ιχθυόσκαλα. Από εκεί θα αρχίζει η βʼ φάση που θα προβλέπει εγκατάσταση κανονικής γραμμής μήκους 5 χιλιομέτρων μέχρι το λιμάνι του Περάματος (αποβάθρες φέρι).

Την εβδομάδα που πέρασε υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τις μελέτες της πρώτης φάσης του έργου, που στόχος της εταιρείας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, που έχει την ευθύνη και του τραμ, φιλοδοξεί με την πλήρη ανάπτυξη της γραμμής να εξυπηρετεί 100.000 επιβάτες κάθε μέρα!

Να σημειώσουμε ότι από το τέλος του περασμένου χρόνου η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμεύσει 82 εκατ. ευρώ για την πρώτη φάση του έργου, ενώ γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί όλο το έργο στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Στόχος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είναι ο συνολικός χρόνος που θα απαιτείται για να πάει κανείς με το τραμ από τον Πειραιά στο Πέραμα να μην υπερβαίνει τα 25 λεπτά, μιας και η διαδρομή Πειραιάς – Ιχθυόσκαλα, θα καλύπτεται σε λιγότερο από εννιά λεπτά. Σε τρίτη φάση προβλέπεται η επέκταση της γραμμής του τραμ και προς τα Λιπάσματα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει τελικά αυτός ο χώρος.

***

• Το ξενοδοχείο «MISTRAL» στην Καστέλλα αγοράζει τελικά ο ομογενής από τη Βενεζουέλα επιχειρηματίας Θόδωρος Δουλόγλου. Η επένδυση θα ανέλθει στα 12 εκατ. ευρώ, αφού η αξία αγοράς του ξενοδοχείου έφθασε στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα θα διατεθούν για την ολοσχερή ανακαίνισή του. Το «MISTRAL» έχει το μειονέκτημα ότι δεν βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, έχει όμως το πλεονέκτημα ότι βρίσκεται δίπλα στο Μικρολίμανο, ενώ έχει εκπληκτική θέα.

• Απίστευτη έχει γίνει η κατάσταση με τους βανδαλισμούς στον Πειραιά. Μετά τις καταστροφές στις παιδικές χαρές, στα αγάλματα και τους κήπους, οι βάνδαλοι καταστρέφουν κάδους αλλά και τους πολυχώρους πολιτισμού και εκδηλώσεων! Όπως κατάγγειλε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τάκης Καλογερόγιαννης, τέσσερις-πέντε κάδοι την ημέρα είτε εξαφανίζονται είτε καταστρέφονται! Κάτι που σημαίνει ότι ο δήμος υποχρεώνεται να αγοράζει 200 κάδους τον μήνα κατά μέσον όρο για να μην έχει πρόβλημα η αποκομιδή. Επίσης, όπως αποκάλυψε η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου, στον πολυχώρο Πολιτισμού «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια διάφορα πρεζόνια ανεβαίνουν στη στέγη και την… ξηλώνουν, ενώ αχρήστευσαν το σύστημα κλιματισμού βάζοντας στους αγωγούς και τις καλωδιώσεις χαρτιά, ξύλα, σακούλες και διάφορα άλλα υλικά που φανερώνουν ότι σκοπός τους ήταν αποκλειστικά να κάνουν ζημιά! Τους περιοίκους, οι οποίοι τους έκαναν παρατηρήσεις, τους απείλησαν πως αν… τολμήσουν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία, οι σύντροφοί τους θα τους… εξαφανίσουν!

• Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδη ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Κανέλλος Τούντας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο δήμος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για αλλαγή πλεύσης της Δημοτικής Αρχής, η οποία, παρότι εξελέγη με το εντυπωσιακό 65%, μέσα σε 2,5 περίπου χρόνια έχει απογοητεύσει τον κόσμο.

• Έχουμε δει ράντζα στους διαδρόμους των Νοσοκομείων, έχουμε ακούσει για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της πόλης, αλλά διασωληνωμένους ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ δεν είχαμε ξαναδεί! Την περασμένη Πέμπτη, ύστερα από καταγγελία γιατρού του κρατικού νοσοκομείου της Νίκαιας, έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι δύο ασθενείς σε υπερβολικά σοβαρή κατάσταση βρίσκονταν διασωληνωμένοι στον διάδρομο έξω από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια. Αν τους αφαιρείτο η τεχνητή υποστήριξη θα… πέθαιναν! Όπως μας είπαν, αρμόδιοι της ΜΕΘ, επειδή δεν λειτουργούν όλα τα κρεβάτια της μονάδας, λόγω έλλειψης μέσων και συντήρησης, υπάρχει λίστα ασθενών οι οποίοι τοποθετούνται σε όποιο κρεβάτι αδειάσει, αλλά καθημερινά μειώνεται επειδή η αναμονή είναι σημαντική και κάποιοι δεν αντέχουν και καταλήγουν! Άραγε, αν βρισκόταν στην ανάγκη αυτή κάποιος επιφανής κομματάρχης ή κυβερνητικός παράγων θα… τον άφηναν στην αναμονή μέχρι να πεθάνει;

• Τουλάχιστον πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δήμου Πειραιά διαγκωνίζονται για να εξασφαλίσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αʼ Πειραιά. Οι τρεις μάλιστα έχουν μανιάτικη καταγωγή. Άντε να δούμε τι θα γίνει…

• Εντυπωσιακές θα είναι φέτος οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο τέλος της άνοιξης στον Πειραιά για τις «Μέρες Θάλασσας». Ένα βράδυ μάλιστα θα τραγουδήσει στην Τρούμπα για όλους τους Πειραιώτες, σε υπαίθριο χώρο, για να μην υπάρχει εισιτήριο, ο Αντώνης Ρέμος!


Σχολιάστε εδώ