Επιστροφή στο παρελθόν…

Το παράδειγμα ακολούθησε ο έτερος ηγέτης του πετρελαίου Γιώργος Σπανός. Αυτός δεν έχει στην υπηρεσία του συμβούλους, προφανώς χρεώνεται ο ίδιος τα σφάλματα στην επιλογή προπονητών. Η ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο, ύστερα από επίδοση ποδοσφαίρου προπολεμικής αλάνας, ανάγκασε τον χρηματοδότη να τηλεφωνήσει στον Σα Πίντο, αλλοδαπό τεχνικό ο οποίος τώρα κρίθηκε πως είχε επιτύχει στο Περιστέρι κατά την πρώτη φάση της συνεργασίας του με την τοπική ομάδα. Μιλάμε για αστειότητες στον τομέα της οργάνωσης, αφού οι σπασμωδικές κινήσεις στοιχειοθετούν μόνο απελπισία.

Τόσο ο Χιμένεθ όσο και ο Σα Πίντο, φεύγοντας από το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είχαν την τύχη να δεχτούν κάποια σοβαρή πρόταση από σημαντικό κλαμπ της Εσπερίας και αυτό θεωρείται λογικό. Αν τους γούσταραν η Μπαρτσελόνα ή η Μπενφίκα δεν θα καταδέχονταν να σηκώσουν το ακουστικό του τηλεφώνου που τους καλούσε από την Αθήνα. Όμως, την ίδια ώρα, οι κορυφαίοι έλληνες προπονητές Παναγιώτης Λεμονής και Γιώργος Δώνης, με σημαντικές επιτυχίες ως τώρα στην καριέρα τους, αν και βρίσκονται σε γόνιμη για τη δουλειά τους ηλικία, εξακολουθούν να μένουν στο σπίτι τους (χωρίς επιδότηση από κάποιο «ταμείο ανεργίας»).

Εννοείται πως τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ατρόμητος αποκλείεται να πάνε χειρότερα από όσο με τους προηγούμενους τεχνικούς, διότι διαθέτουν καλούς παίκτες και με καλή ψυχολογία θα συνέλθουν. Ήδη η ΑΕΚ κατάφερε να διαλύσει δύο αντιπάλους της με έξι γκολ, γεγονός που γιορτάστηκε από τους οπαδούς, αν και προέκυψαν σε βάρος ομάδων εντελώς μέτριων (Βέροια κ.λπ.). Πιστεύω πως με μερικές ακόμη επιτυχίες (σε σοβαρότερα ματς) μπορεί και να δούμε τον Μελισσανίδη -κατά την έξοδό του από το ΟΑΚΑ- να σταματάει για λίγο ενώπιον των φουκαράδων των ρεπόρτερ που τον κυνηγούν και κοιτάζοντας την κάμερα στα μάτια να προσφέρει περισσότερες από δέκα -το πολύ- λέξεις…

Πολύς λόγος έγινε τις τελευταίες ημέρες για τις επιλογές της ΕΡΤ στον τομέα των ειδήσεων, με αντιδράσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος δημοσιογράφων κ.λπ. Αναμενόμενο ήταν, διότι έτσι λειτουργούν τα κόμματα όταν θίγονται ζητήματα που δεν τα συμφέρουν. Του λόγου μου, έχω ένα παράπονο από τη διευθυντάρα ειδήσεων της… Αγίας Παρασκευής, που αφορά την «Αθλητική Κυριακή», και θα το καταθέσω:

Για πολλοστή φορά, σε χρόνο περίπου 90 λεπτών, που αφορά την ποδοσφαιρική ενημέρωση όλων των ελλήνων φιλάθλων, το μαγκαζίνο αποφάσισε -την περασμένη Κυριακή- να αφιερώσει τα 60 λεπτά (!) στον γίγαντα της βαθμολογίας Ολυμπιακό Πειραιώς, προσθέτοντας στον αγώνα του διάφορες ειδήσεις εκτός δράσης γηπέδου, που αφορούσαν το μνημόσυνο για τη Θύρα 7, συνεντεύξεις κάποιων νεαρών που εμπιστεύεται στη βασική ενδεκάδα ο προπονητής, δύο φορές δηλώσεις του προπονητή, σχόλια επί σχολίων, γενικά ένα ατελείωτο μπλα μπλα που δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ξέρετε γιατί; Διότι την ώρα της εκπομπής περιμένουν υπομονετικά ενημέρωση και άλλοι τηλεφίλαθλοι στο Αγρίνιο, στη Νέα Σμύρνη, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, θέλοντας να μάθουν τι έκαναν οι ομάδες τους.

ΥΓ.: Τα ίδια και στο κομμάτι του μπάσκετ. Η ΕΡΤ, μοντάροντας και δείχνοντας ό,τι γούσταρε στους υπεύθυνους, έδειξε επί ένα λεπτό στιγμιότυπα από τον αγώνα ΑΕΚ-Κύμη, με πέντε προσπάθειες και καλάθια των γηπεδούχων. Η άλλη ομάδα ήταν σαν να μην υπήρχε στο τερέν και ας έχασε στις λεπτομέρειες… Ήταν κλασική συμπεριφορά δύο ταχυτήτων, κύριε Ταγματάρχη.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ