Επί του πιεστηρίου

***

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα προς το Μαξίμου και τους αρμόδιους υπουργούς. Έπρεπε να βγουν στους δρόμους 5.000 πυροσβέστες, να αποκλείσουν το κέντρο της Αθήνας, να αναγκαστούν να εισβάλουν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για να αποφασίσει η κυβέρνηση τη μονιμοποίησή τους, καθώς πέντε χρόνια τώρα ήταν στον αέρα και έτρεχαν να σβήνουν τις φωτιές όλο με παρατάσεις; Άραγε, μέτρησε κανείς από το γκουβέρνο πόσο κόστισε η απώλεια ωρών εργασίας και το κλείσιμο των δρόμων; Από τη στιγμή που η απόφαση για τη μονιμοποίησή τους ήταν δεδομένη, γιατί δεν την είχαν ανακοινώσει;

***

Θράσος! Αύξησαν μόνοι τους τον μισθό τους, τον πήγαν στα 20.000 ευρώ τον μήνα και πήραν και από 200.000 ευρώ ως μπόνους, και μόλις έγινε γνωστό το… έργο τους ζητήθηκε η παραίτησή τους. Κι αυτοί όχι μόνο αρνήθηκαν, αλλά ζήτησαν και τα ρέστα! Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ Μανώλη Κορωνιωτάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Μπλάνα. Δεν φταίνε, όμως, αυτοί. Φταίνε οι υπουργοί που τους βόλεψαν, έξω από κάθε νόμιμη διαδικασία. Γιʼ αυτό και θα πρέπει να καταβάλουν τα λεφτά που παράνομα πήραν οι κολλητοί τους.

***

Κοιμούνται και ξυπνούν οι σύμβουλοι του Ερντογάν με το Αιγαίο στην… αγκαλιά τους. Βγήκε, λοιπόν, προχθές ο κολλητός του Σουλτάνου, ο Μπουρχάν Κουζού, και τι είπε; Ότι «εάν στο Αιγαίο κυριαρχήσουν οι Έλληνες, το 65% του Αιγαίου θα είναι ελληνικό. Για να υπάρχει πέρασμα μεταξύ των λιμανιών μας, θα χρειάζεται άδεια από τους Έλληνες».

Δηλαδή, τι θέλει; Ελευθέρας; Με αυτό το πλευρό να κοιμάται…

***

Ρε, κανένας καθαρός; Όλοι κλέφτες, αρπακτικά; Για τους πολιτικούς ο λόγος, και μάλιστα τους υψηλά ιστάμενους. Όπως τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, τον δεξιό Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είναι πλέον σε αποστρατεία και ο Οικονομικός Εισαγγελέας έχει απαγγείλει εναντίον του κατηγορίες για «ωφέλεια από απάτες» σχετικά με την υπέρβαση κατά 20.000.000 ευρώ του ορίου προεκλογικών δαπανών στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκο­νται τρεις ακόμη έρευνες κατά του Σαρκοζί, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει απαγγελθεί κατηγορία. Η πρώτη αφορά την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2007 από τη Λιβύη του Καντάφι, η δεύτερη την άσκηση επιρροής από τον Σαρκοζί στον δικαστή Αζιμπέρ, ο οποίος ερευνούσε δικές του… ιστορίες, και η τρίτη την απευθείας ανάθεση συμβολαίων από το Προεδρικό Μέγαρο.

***

Η παρακάτω είδηση είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους που θέλουν να αποδομήσουν την Εκκλησία, λες και αυτή φταίει για την τραγωδία που ζει επτά χρόνια τώρα ο ελληνικός λαός, για το ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν άντεξαν και έβαλαν τέλος στη ζωή τους, για τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα, τους πάνω από 1.000.000 ανέργους και τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που καταφεύγουν στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ.

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου θα διανείμει αύριο, Δευτέρα, σε εκδήλωση που θα γίνει στο Γηροκομείο Ανδρών, το ποσόν των 110.000 ευρώ, σε βιβλιάρια των 1.000 ευρώ, σε 110 νέους που μένουν στην περιοχή της Μητροπολιτικής Περιφέρειας και είναι φοιτητές, κυρίως νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ευχόμαστε και όλες οι άλλες Μητροπόλεις της χώρας μας να ακολουθήσουν την πολύ σημαντική απόφαση του Μητροπολίτη Κορίνθου υπέρ των φοιτητών.


Σχολιάστε εδώ