Έτοιμος για κυβέρνηση με τη ΝΔ είναι ο Λεβέντης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λεβέντης θα διεκδικήσει θέση αντιπροέδρου για τον εαυτό του, με ουσιαστικές αρμοδιότητες και λόγο στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται κάθε φορά. Επίσης, βάσει όσων -επίμονα- λέει στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης πρόκειται να ζητήσει τουλάχιστον ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο για λογαριασμό του πρόγονού του Μ. Γεωργιάδη.

Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν το κόμμα να κινείται σταθερά κάτω του ορίου εισόδου (3%) στη Βουλή, ενισχύουν το κλίμα απογοήτευσης και ανησυχίας στις τάξεις των ψηφοφόρων. Τα όργανα δεν λειτουργούν, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τον ίδιο τον κ. Λεβέντη και μια κλειστή ομάδα τριών-τεσσάρων ανθρώπων. Το κόμμα δεν έχει συγκεκριμένη στρατηγική, ενώ ο τελευταίος αναλώνεται σε σενάρια: Τη μια ημέρα προβλέπει πρόωρες εκλογές και την επομένη οικουμενική κυβέρνηση.

Όλα αυτά προκαλούν, όπως είναι φυσικό, τις «υπόγειες γκρίνιες» βουλευτών και στελεχών, που διαπιστώνουν ότι η Ένωση Κεντρώων έχει χάσει τη δυναμική και την απήχησή της στην κοινωνία και έχει μεταβληθεί σε ένα προσωποπαγές κόμμα.

Αποφεύγουν ωστόσο να τις δημοσιοποιήσουν για να μην υποστούν το ανάθεμα του αρχηγού και χάσουν τη θέση τους στις λίστες των επόμενων εκλογών. Άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Λεβέντης αναφέρεται με σχεδόν υποτιμητικό τρόπο κυρίως στους βουλευτές του, στη βάση ότι… «δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους» και ότι εκλέχθηκαν βουλευτές χάρις στον δικό του αγώνα 40 χρόνων.


Σχολιάστε εδώ